Geen Etihad Chauffeur meer op Award tickets2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Geen Etihad Chauffeur meer op Award tickets: inleiding

In de afgelopen periode hebben veel leden van ons forum met Etihad gevlogen. Meestal in hun fantastische First Class Appartement, of in hun eveneens goede Business Class product. Zelf vloog ik in maart met Etihad First Class Appartement en dit was fantastisch! Een review van Lionell Jansen kun je hier teruglezen, of lees Bruno’s verslag hier.

Etihad Chauffeur service
Etihad Chauffeur service

Een leuk begin van de trip is de gratis chauffeur service, beschikbaar voor Business en First Class passagiers. Maar het lijkt er op dat de Etihad Chauffeur service niet meer op Award tickets wordt aangeboden. Althans, dit meldt Onemileatatime, op basis van een tweetal telefoongesprekken naar Etihad.

Etihad First Class Appartement
Etihad First Class Appartement

Nog geen officiële wijziging

Het lijkt er op dat de wijziging nog niet officieel is. De Algemene Voorwaarden van Etihad zeggen het volgende:

De Voorwaarden
De Voorwaarden

Het schijnt echter nu dat het boeken van een Etihad Chauffeur niet meer mogelijk is op Award tickets, sinds 10 augustus jongstleden. Online boeken kan nog wel, maar telefonisch niet meer. En het kan maar zo zijn dat Etihad op korte termijn haar voorwaarden wijzigt, waardoor het inderdaad niet langer mogelijk is op Award tickets.

Moeten we hier rouwig om zijn?

Persoonlijk vond ik de Etihad Chauffeur service niet zo heel veel voorstellen. Natuurlijk had het wel iets chique’s dat je ’s morgens voor je vlucht in een Audi A6 werd opgehaald. Maar in Abu Dhabi zijn de kosten voor een taxi redelijk schappelijk. En in Nederland woon ik persoonlijk te ver af van de luchthaven.

Wanneer je echter in Dubai verblijft kan deze maatregel een behoorlijke impact hebben. Van Dubai naar Abu Dhabi is best een lange reis, waarbij de Chauffeur Service een comfortabele én gratis manier was om naar het vliegveld te komen.

Conclusie

Ik vind het behoorlijk aannemelijk dat deze chauffeur service inderdaad geschrapt wordt op Award Tickets. Ondanks dat de voorwaarden nu nog laten zien dat je gewoon een chauffeur service moet kunnen boeken, ligt een verdere reductie van voordelen voor de hand. De chauffeur service was in mijn ogen een leuk extraatje die de first class ervaring nog wat extra glans gaf. Maar het product is op zichzelf al fantastisch en ik zou er geen award ticket minder om boeken.

Aan de andere kant is het de toon die de muziek maakt: na alle (negatieve) wijzigingen rondom miles verzamelen en uitgeven is dit wederom een verschraling. En dat is jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *