Lufthansa maakt CO2-compensatie nog makkelijker2 min leestijd

CO2-compensatie gedurende de vlucht (Bron: Lufthansa Group)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ook de luchtvaart ontkomt niet aan een bijdrage in de strijd tegen klimaatverandering. De Duitse nationale airline Lufthansa introduceerde eerder dit jaar al een ‘green fare’, waarbij 100% van de CO2 wordt gecompenseerd. Lufthansa wil CO2-compensatie echter nog makkelijker maken, daarom is het vanaf nu ook mogelijk om aan boord je vlucht te verduurzamen.

Compensatie aan boord aanschaffen

De mogelijkheid om de CO2-compensatie aan boord te doen is nieuw bij Lufthansa. Je kiest dan voor bijvoorbeeld compensatie door de aanschaf van Sustainable Aviation Fuel (SAF). Maar een investering in bepaalde duurzaamheidsprojecten die CO2 en andere schadelijke stoffen elders in de wereld helpen beperken kan ook. Hiervoor werkt Lufthansa samen met de ngo myclimate. Een combinatie van beide opties is overigens ook mogelijk. De Duitse nationale maatschappij zegt deze service na een testperiode op (bijna) alle vluchten aan te bieden.

Het aanschaffen van compensatie aan boord is overigens alleen mogelijk op vluchten waarbij WiFi wordt aangeboden. Lufthansa biedt WiFi aan op short-, medium- en longhaul vluchten, maar niet elk toestel is al uitgerust met draadloos internet. Het kan dus voorkomen dat de compensatie aan boord niet mogelijk is.

CO2-compensatie gedurende de vlucht (Bron: Lufthansa Group)

Green fare

Eerder dit jaar kwam Lufthansa ook al met een nieuw duurzaamheidsinitiatief. Het ging toen om de introductie van een zogenaamde ‘green fare’. Dit tarief biedt naast volledige flexibiliteit ook 100% CO2-compensatie voor de passagier. Het tarief staat als keuze naast de bekende Light, Classic en Flex keuzes. De green fare is voor Miles & More deelnemers extra aantrekkelijk, zij verdienen namelijk extra status en award miles. Dat kan natuurlijk een extra reden zijn voor reizigers om voor deze fare te kiezen. Flying Blue probeert op een vergelijkbare manier reizigers te stimuleren duurzame acties te nemen. Flying Blue leden krijgen namelijk 1 XP per € 10 die is besteed aan compensatie.

Foto’s: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *