Lufthansa introduceert nieuw groen vliegticket2 min leestijd

Airbus A340-600 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alhoewel lang nog niet alle airlines zo ver zijn bieden steeds meer maatschappijen mogelijkheden om de schadelijke uitstoot van een vliegreis te compenseren. KLM doet dit bijvoorbeeld middels het CO2ZERO programma en Flying Blue beloont duurzame keuzes zelfs met extra XP. Ook zijn er airlines die bepaalde vluchten al standaard CO2-neutraal aanbieden. Lufthansa komt nu met een nieuw groen vliegticket, in deze ‘Green fare’ is volledige CO2-compensatie inbegrepen.

Lufthansa’s Green Fare

Lufthansa biedt passagiers al langer de mogelijkheid om de schadelijke uitstoot van hun vlucht te compenseren. Maar de maatschappij gaat nu een stap verder met het aanbieden van een ticket inclusief volledige CO2-compensatie. Lufthansa noemt dit de ‘Green fare’, ofwel het ‘groene’ tarief. Het nieuwe tarief komt als keuze te staan naast de bekende Light, Classic en Flex tarieven. De Green Fare is overigens ook volledig flexibel en Miles & More deelnemers verdienen extra status en award miles. Dat kan een extra reden zijn voor reizigers om voor deze fare te kiezen.

De extra toeslag voor een groen vliegticket loopt op tot 20% van het ‘normale’ ticket. Dit bedrag wordt voor 80% geïnvesteerd in door Lufthansa aangewezen projecten die klimaatverandering tegen moeten gaan. De overige 20% gaat naar de inkoop van extra sustainable aviation fuel (SAF).

Bij wijze van test is het nieuwe tarief vanaf nu beschikbaar op Europese Economy en Business Class vluchten vanuit Denemarken, Zweden en Noorwegen, uitgevoerd door Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS of Brussels Airlines. Routes vanuit Scandinavië naar bijvoorbeeld Brussels Airport (BRU) vallen hier dus ook onder. Later dit jaar zullen Scandinavische reisbureaus dit tarief ook kunnen boeken.

Lufthansa vliegt onder meer met de Airbus A320-220 op Europese short haul routes (Bron: Lufthansa)
Lufthansa vliegt onder meer met de Airbus A320-220 op Europese short haul routes (Bron: Lufthansa)

Meer vraag naar ‘groene opties’

Volgens Lufthansa is er steeds meer vraag naar manieren om een vliegreis duurzamer te maken. Dat is een van de redenen dat de luchtvaartgroep het makkelijker wil maken om als passagier een bijdrage te doen. Daarom biedt de airline ook de mogelijkheid om de de compensatie volledig met miles te betalen. Sinds kort is dit ook aan boord mogelijk via het inflight entertainment systeem. Met de toevoeging van de keuze voor een groen vliegticket wil Lufthansa verder inspelen op deze ontwikkeling. 

Flying Blue geeft XP voor CO2-compensatie

Eerder dit jaar introduceerde Flying Blue een extra reden voor loyale reizigers om hun reis duurzamer te maken. Het was al langer mogelijk om CO2-compensatie ook met miles te betalen. Maar daar is sinds kort de mogelijkheid bijgekomen om XP te verdienen met het aanschaffen van sustainable aviation fuel (SAF) voor je vlucht. Voor elke € 10 die je hieraan uitgeeft krijg je 1 XP. Alhoewel 1 XP weinig zoden aan de dijk zet voor je status, is het toch een eerste goede stap in het belonen van ‘groene’ keuzes van passagiers. De compensatie kan zowel via de telefoon, website als app afgenomen worden.

Bron foto’s: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *