Lufthansa geïnteresseerd in belang TAP Air Portugal

Airbus A340 van TAP Air Portugal (Bron: TAP Air Portugal)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa overweegt om een groot belang in TAP Air Portugal te nemen. De maatschappij is op dit moment voor 50% in handen van de Portugese overheid, voor 45% van Atlantic Gateway en voor 5% van de werknemers. Portugese media melden echter dat er op dit moment een conflict is tussen het management van TAP Air Portugal en de Portugese regering. Daarom wordt al een tijdje gezocht naar nieuwe investeerders.

TAP Air Portugal, Airbus A330-900neo
TAP Air Portugal Airbus A330-900neo (bron Airbus)

Verschillende opties

Er waren verschillende opties. Ook Air France-KLM toonde interesse om een belang te nemen in TAP Air Portugal. Dat Lufthansa overweegt een groot belang te nemen in de Portugese maatschappij is een vrij logische keuze, aangezien beide maatschappijen in de Star Alliance zitten. Op deze manier krijgt Lufthansa ook meer toegang tot Zuid-Amerika, wat de belangrijkste markt is voor de Portugezen. Daarnaast is ook United Airlines geïnteresseerd om hieraan mee te werken.

Welke toestellen vliegen er rond met een Star Alliance Livery?
Dat Lufthansa een groot belang neemt in TAP Air Portugal is een logische keuze. (Foto: tjdarmstadt)

Zowel Lufthansa als United zijn op dit moment in gesprek met David Neeleman, om tot een deal te komen. Er gaan geruchten rond dat beide maatschappijen uiteindelijk 22,5% van de aandelen overnemen.

Uitgelichte afbeelding: TAP Air Portugal – Bron van info: portugalresident.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *