Lufthansa City Airlines gaat volgend jaar zomer van start1 min leestijd

Airbus A340-600 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa heeft deze week bekend gemaakt dat City Airlines vanaf de komende zomerdienstregeling zal gaan vliegen. De nieuwe maatschappij ontving eerder dit jaar haar vliegvergunning. City Airlines gaat zich richten op short en medium haul vluchten van en naar de hubs München en Frankfurt.

Nieuwe Duitse airline

Vorig jaar maakte de Lufthansa Group al bekend met City Airlines te willen starten. Initieel was het plan om de nieuwe maatschappij dit jaar al te laten beginnen. Net voor de zomer volgde dan ook de vliegvergunning van de Duitse luchtvaartautoriteit. Blijkbaar hebben de Duitsers toch meer tijd nodig, want nu is bekend gemaakt dat City Airlines pas met de volgende zomerdienstregeling gaat opstarten. Recruitment van het personeel start in november dit jaar.

City Airlines gaat zowel vanuit München als Frankfurt vliegen. De maatschappij krijgt een netwerk met voornamelijk Europese bestemmingen. Een belangrijk deel van de passagiers zal in München en Frankfurt overstappen op vluchten naar bestemmingen in het long haul netwerk van Lufthansa. City Airlines zal naast het huidige Lufthansa CityLine bestaan.

Airbus A3129 van Lufthansa City Airlines

Vloot en service aan boord

Het Duitse City Airlines zal met een vloot van Airbus A319 toestellen gaan vliegen. Het is overigens niet ondenkbaar dat Lufthansa in eerste instantie haar eigen A319-100 uitleent aan City Airlines. Mogelijk komt daar nog de Airbus A220 bij. Een andere toesteloptie ligt nog bij het Braziliaanse Embraer.

Reizigers moeten aan boord van de nieuwe airline de service van Lufthansa gaan herkennen. De groep wil namelijk een uniforme klantervaring creëren. Hoe dat aanbod er dan precies uit komt te zien is nog niet duidelijk. Op dit moment zijn de bestemmingen ook nog niet bekend gemaakt.

Bron afbeeldingen: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *