Lufthansa City Airlines start nog dit jaar als nieuwe maatschappij2 min leestijd

Staart van een Boeing 747-800 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het komt niet vaak voor dat er een nieuwe airline start in Europa. Deze keer de eer aan City Airlines dat onderdeel wordt van de Lufthansa Group. De nieuwe maatschappij moet medio dit jaar gaan vliegen op zowel binnenlandse als Europese routes. City Airlines krijgt München als belangrijkste basis.

Lufthansa City Airlines

Vorig jaar was er al sprake van een nieuwe maatschappij onder de vleugels van Lufthansa. De nieuwe airline zou zich voornamelijk op regionale routes gaan richten. Verschillende media, waaronder Aviator, melden dat City Airlines zich wil toeleggen op short- en mediumhaul routes. De vloot zou enkel uit Airbus vliegtuigen bestaan, met de Airbus A319 als belangrijkste toestel. Lufthansa vliegt op het moment met de Airbus A319-100. Het vliegtuig heeft een bereik van 3.400 kilometer en kan 138 passagiers vervoeren in twee reisklasses. Het is zeer waarschijnlijk dat Lufthansa eerst enkele A319s van andere maatschappijen in de groep in gaat zetten voor City Airlines. Later komen er ook ‘eigen’ vliegtuigen in de vloot.

Het interessante is dat de CEO van Lufthansa eerder benoemde de voormalige medewerkers van Germanwings aan te willen nemen voor City Airlines. Zij konden echter tekenen tegen een lager uurloon, voor hen niet zo’n goede deal dus. Air France probeerde dit eerder al met de inmiddels weer stopgezette Joon.

Lufthansa Group

Het Duitse Lufthansa Group is een belangrijke speler in de Europese en intercontinentale luchtvaart. Naast de gelijknamige maatschappij vallen er onder meer ook Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines en Eurowings onder. In totaal werken er bijna 110.000 medewerkers bij de Lufthansa Group. Qua vloot gaat het ook om een gigantische hoeveelheid vliegtuigen. Alleen Lufthansa heeft er al meer dan 260. Austrian Airlines 63, SWISS 81, Brussels Airlines 40 en Eurowings meer dan 120.

City Airlines komt hier dus straks bij als nieuwe airline. Het is nog niet bekend met hoeveel toestellen de maatschappij uiteindelijk gaat vliegen.

Bron foto’s: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *