Air France komt met nieuwe zomerdienstregeling weer op niveau van 20193 min leestijd

Nieuwe Economy cabine aan boord van de Air France Boeing 777-300 (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft deze week meer details bekendgemaakt over haar zomerdienstregeling. In totaal zijn er 191 bestemmingen 89 landen beschikbaar in het netwerk. De Franse nationale maatschappij opent ook nieuwe routes naar onder meer Tanzania en Canada. Daarnaast worden routes naar Azië weer hervat met een dagelijkse vlucht. Hiermee zit Air France naar eigen zeggen weer volledig op het niveau van 2019. De nieuwe Air France Business Class komt overigens ook op meer routes beschikbaar.

Zomerdienstregeling Air France

De zomerdienstregeling van de commerciële luchtvaart start officieel op zondag 26 maart 2023. Op 28 oktober 2023 komt deze weer ten einde en dan start de winterdienstregeling. Als we dichter bij de zomer komen betekent dat ook dat de seizoensroutes weer opgestart worden. Voor winterbestemmingen gaat de frequentie juist weer omlaag of ze komen zelfs helemaal te vervallen.

Air France maakt bekend deze zomer naar 191 bestemmingen in 89 landen te vliegen. Volgens de Franse nationale carrier gaat de vraag naar vliegtickets omhoog, waardoor er deze zomer tot 835 Air France vluchten per dag kunnen vertrekken. De dienstregeling van Air France kan ook interessant zijn voor Nederlandse en Belgische reizigers die vliegen via Parijs.

Airbus A321 van Air France op de luchthaven (Bron: Air France)

Noord-Amerika

Vanuit Frankrijk staan er tot 180 vluchten per week naar 14 bestemmingen de Verenigde Staten gepland. Eerder werd al bekend dat de route naar Minneapolis komt te vervallen. Daar komen nog eens 50 vluchten richting Canada bij. Onder meer de route Parijs-Charles de Gaulle naar Quebec City zal worden hervat. Air France vliegt 5 non-stop vluchten met de Airbus A330-200. De maatschappij zegt op de route naar Ottawa de enige te zijn vanuit Europa. Sterker nog, de Fransen stellen deze zomer de belangrijkste maatschappij te zijn als het gaat om de verbinding tussen Europa en Canada.

Afrika en de Cariben

Air France heeft diverse routes richting onder meer Noord- en Zuid-Afrika. Vanaf 12 juni 2023 start de airline met Dar Es Salaam in Tanzania als nieuwe bestemming. Hiervoor staat een Boeing 787-9 gepland, met doorverbinding naar Zanzibar. Op dezelfde datum zal ook de vlucht naar het Keniaanse Nairobi een dagelijkse frequentie krijgen.

In de Cariben wil Air France haar aanwezigheid ook versterken. Er komt een wekelijkse vlucht op zaterdag tussen Cayenne in Frans-Guyana en Belém in Brazilië. Air France plant voor deze vlucht van anderhalf uur een Airbus A320.

Air France, Boeing 787-9 Dreamliner

Vaker naar China

Naast de nieuwe bestemmingen gaat Air France de frequentie naar vliegvelden in China ook opvoeren. Eerder deed onder meer KLM dit ook al. Air France zal geleidelijk het aantal vluchten opvoeren. Uiteindelijk zullen Beijing, Shanghai en Hong Kong een dagelijkse vlucht krijgen vanuit Parijs-Charles de Gaulle.

Ook de capaciteit naar Tokyo in Japan zal worden uitgebreid, zowel naar Tokyo-Haneda als Tokyo-Narita. In totaal gaat het om tot 11 wekelijkse vluchten van Frankrijk naar Japan.

Met al deze toevoegingen komt het aantal long haul bestemming voor Air France op 85. Tickets zijn al beschikbaar via de website van Air France en KLM, maar ook op boekingsplatforms als Momondo.

Europa

Natuurlijk vliegt Air France ook binnen Frankrijk en Europa. In totaal zullen er 106 bestemmingen en 66 seizoensbestemmingen zijn deze zomer. De maatschappij vliegt tot 650 keer per dag op 106 Franse en nog meer Europese short en medium haul bestemmingen. Transavia Frankrijk zal deze zomer zo’n 200 short en medium haul routes op 120 bestemmingen inplannen. Het grootste deel heeft een verbinding met Parijs-Orly. Transavia is daarmee de belangrijkste low cost carrier op de luchthavens van Parijs.

Nieuwe Air France Business Class

Air France introduceert een nieuwe Business Class cabine op de Boeing 777-300ER. Vanaf de zomerdienstregeling zullen reeds 12 van deze toestellen voorzien zijn van de nieuwe cabine. Meer over deze nieuwe cabine kun je lezen in dit artikel op InsideFlyer. De routes waarop je met dit vernieuwde toestel kunt vliegen zijn onder meer de volgende:

  • New York (JFK) in de Verenigde Staten,
  • Dakar in Senegal,
  • Rio de Janeiro in Brazilië,
  • Johannesburg in Zuid-Afrika.

Vlieg je deze zomer in Business Class met Air France? Dan kun je genieten van de nieuwe menu’s aan boord. Check hier voor een overzicht van de nieuwe maaltijden in Business en First Class.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Bron afbeeldingen: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *