LOT – nu ook naar Cluj Napoca, Chisinau en Zagreb

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

LOT Polish Airlines gaat in samenwerking met Eurolot een nieuwe verbinding vanaf Schiphol en Brussels Airport naar Cluj Napoca, Chisinau en Zagreb aanbieden. Vanaf 26 oktober 2014 kunnen passagiers vanuit Amsterdam of Brussel via een gunstige overstap in Warschau naar deze drie nieuwe bestemmingen vliegen.

Cluj-Napoca

cluj napoca

Cluj-Napoca, is een ware onontdekte parel in het hart van Transsylvanië ligt in het noordwesten van Roemenië en telt circa 350.000 inwoners. Van oudsher is de plaats een universiteitsstad en kent een indrukwekkend cultureel verleden. Rondom het centrale plein (Piata Unirii) liggen prachtige bouwwerken, zoals de gotische Sint-Michaëlskerk en paleis Banffy, thans als kunstmuseum in gebruik met een tentoonstelling van lokale schilders uit de 19e en 20e eeuw.

Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan het het Nationaal Theater of de rijke botanische tuinen Liefhebber van architectuur? Barok, gotiek, ornamentiek en jugendstil, Cluj-Napoca heeft gebouwen in alle bouwstijlen, hetgeen de stad een veelzijdige uitstraling geeft.

Zagreb

Zagreb

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië gelegen in het noorden van het land, nabij de grens met Slovenië. De stad ligt aan de oevers van de Sava rivier en aan de helling het Medvednica gebergte.

Zagreb, gelegen tussen Venetië, Wenen en Boedapest kent een rijke geschiedenis en heeft een schat aan cultuur. In het centrum zijne vele monumenten en musea, galerieën, herenhuizen, kerken. Tevens is er voor elk budget ruime keuze aan winkels, restaurants en cafés.

Chisinau

Chisinau

In het hart van Moldavië ligt de hoofdstad Chisinau, aan de rivier Bâc. Ondanks het feit dat de stad is 3 maal groter als Amsterdam, heeft het toch slechts evenveel inwoners. In het centrum zijn vele universiteiten, theaters en musea te vinden. Kortom, genoeg te doen voor iedereen. Naast een prachtige binnenstad beschikt Chisinau over een aantal fraaie parken en een indrukwekkende Joodse begraafplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *