KLM voortaan naar Milaan Malpensa1 min leestijd

KLM voortaan naar Milaan Malpensa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin deze week begonnen de gevolgen van de breuk tussen Air France-KLM en Alitalia al duidelijk te worden door de uitsluiting van vluchten van de Italiaanse maatschappij in het BlueBiz programma. Zoals verwacht zorgt de beëindiging van de Europese joint venture ook voor veranderingen in het vluchtschema.

De veranderingen

Op dit moment vliegt KLM nog 4 keer per dag van Schiphol naar Milaan Linate en Alitalia 2 keer. Vanaf 26 maart zal KLM driemaal per dag naar Milaan Malpensa (MXP) gaan vliegen. Één vlucht naar Linate blijft behouden. 5 jaar geleden staakte KLM de vluchten naar Malpensa om naar Linate te verhuizen wegens de samenwerking met Alitalia. Milaan’s tweede luchthaven is KLM’s elfde bestemming in Italië.

Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland:

Met de heropening van Milaan Malpensa, de op een na belangrijkste luchthaven van Italië, zal KLM ook vluchten vanaf deze luchthaven aanbieden. Hiermee bieden we onze passagiers keuze uit meer vluchten van en naar twee Milanese luchthavens.

Milaan Malpensa

Of passagiers blij moeten zijn met deze verhuizing is maar de vraag. Malpensa ligt verder van het stadscentrum af. Met de Malpensa Express trein ben je in ongeveer 40 minuten op station Cadorna. Een enkeltje kost €13 en een retour €20.

milaan malpensa

Waarschijnlijk gaat Alitalia zelf meer vliegen op Amsterdam, omdat zij de slots daarvoor hebben. Nu de samenwerking tussen beide maatschappijen beëindigd is, is het niet meer mogelijk vluchten uitgevoerd door Alitalia te boeken bij KLM of Air France, met uitzondering van transatlantische trips. Het is dus ook niet meer mogelijk om met een combinatie van Air France, KLM en Alitalia te vliegen met een overstap in Italië. De tarieven zijn ook aangepast.

De nieuwe vluchten en tijden zijn nog niet in het boekingssysteem ingevoerd.

Reacties

  1. ahbo zegt

    Dat is goed nieuws. Met Easyjet naar die aftandse terminal in Malpensa vind ik helemaal nix.

    Kunnen we wel FB miles blijven sparen met Alitalia?

    • The Flying Dutchboy zegt

      Ja het verdienen van Flying Blue miles blijft vooralsnog ongewijzigd. Alitalia blijft immers nog een Skyteam maatschappij. Wel zijn er minder mogelijkheden om via KLM vluchten met Alitalia te boeken (op een KLM codeshare). Je zult dus direct bij AZ moeten boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *