Top 10 bestemmingen in 2017 – Hier wil je heen!6 min leestijd

top 10 bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het nieuwe jaar betekent nieuwe reizen! Maar daarbij komt ook de lastige keuze: welke bestemmingen wil je dit jaar bezoeken? We zijn bij de InsideFlyer redactie eens serieus dit onderwerp ingedoken en hebben de meest interessante locaties van 2017 voor je op een rijtje gezet. Met deze top 10 bestemmingen weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor je reis.

Top 10 Bestemmingen In 2017

 1. Cuba

  Dit kleine maar mooie land in het Caribisch gebied heeft alles waar een reiziger naar op zoek is. Een rijke historie, een warm en zacht klimaat, prachtige stranden met eindeloze rijen palmbomen, maar ook culturele steden en mooie bouwwerken. Of je nou een actieve rondreis wilt maken of een luie strandvakantie wilt houden met een cocktailtje in de hand, hier kan het allemaal. Soms lijkt het of in Cuba de tijd sinds de jaren 50 heeft stilgestaan. Bijvoorbeeld wanneer je een felgekleurde oldtimer door een van de karakteristieke straatjes ziet rijden.

  Top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ CNN

  Omdat nauwelijks 40 jaar geleden het communistische Cuba nog gesloten was voor buitenlandse toeristen, is het nog redelijk “ongerept”. En waar je als toerist een paar jaar geleden nog wel eens met de nek werd aangekeken, krijgen reizigers tegenwoordig juist een warm en welkom onthaal. Kom maar op met die sigaren en Cuba Libres!

 2. Argentinië – Ushuaia

  Argentinië is voornamelijk bekend om andere prachtige steden en gebieden zoals Buenos Aires, Bariloche en Mendoza. Maar in het meest zuidelijke puntje ligt een stad verstopt die de reis ernaartoe meer dan waard is. Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld en ligt in een gebied met ongerepte bergen, gletsjers, rivieren en ijslandschappen. Hier maak je de mooiste boot- en wandeltochten en kun je vissen, klimmen of kajakken. Deze bestemming is dus wel voor de actievere reiziger, die wel tegen een beetje avontuur en een frisse neus kan.

  Top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Rondreis
 3. Nepal

  Door de vele overstromingen en aardbevingen heeft dit land de afgelopen jaren een paar flinke klappen gehad. De wederopbouw is op sommige plekken dan ook nog volop bezig. Maar met zijn mooie natuur, eindeloze bergenlandschap en altijd vriendelijke bevolking, is het nog steeds een fantastische bestemming. Daarnaast is de bevolking en economie voor een groot deel afhankelijk van toerisme, en help je zo met je bezoek het land weer terug in volle glorie te brengen.

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Travelvalley
 4. IJsland

  IJsland, het land van duizend meren, is sowieso een prachtland om te bezoeken, maar omdat het dit jaar zijn 100-jarige (onafhankelijke) bestaan viert, is het in 2017 nog meer een aanrader. Er zullen velen activiteiten, markten en evenementen zijn, en ze weten hier wel hoe je een goed feestje viert.

  Daarnaast is daar het onvergetelijke noorderlicht, kun je sledetochten maken, vissen, boot varen, hiken en skiën.

  De bevolking moet soms eerst even “ontdooien”, maar vervolgens heb je vrienden voor het leven en nemen ze je met liefde mee op ontdekkingsreis door hun geliefde land.

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Rondreis

  Als je wat minder hebt met fjorden en bossen, kun je altijd nog naar het uiterst hippe en moderne Helsinki. Hier kun je je je hart op kunt halen aan een wirwar van restaurants, cafes, theaters, concerten en clubs.

 5. Filipijnen – Boracay

  Boracay is een van de mooiste eilanden van Azië met een enorm hoog bounty-gehalte. Het is uitgegroeid van inheems paradijs naar een van de top vakantiebestemmingen, iets waar de Filipinos zelf ook erg trots op zijn. Ondanks dat dit misschien klinkt alsof het wemelt van de toeristen, is de balans tussen lokale bevolking en cultuur, tegenover toerisme met moderne hotels precies goed.

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Azie-expert
 6. Mongolië

  Dit is onder de westerlingen een minder bekende en populaire bestemming, maar dat is volledig onterecht. Als reiziger hier kun je alles vinden van rijke cultuur tot ongerepte natuur.

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Gadventures

  Dit land is hierdoor bij uitstek geschikt om een mooie rondreis te maken. Zo zie je alles van de eindeloze steppen en woestijngebieden, reis je vervolgens langs de prachtige rivieren, om te eindigen in de historische steden en dorpen.

 7. Ethiopië

  Ethiopië is de laatste jaren steeds beter bereikbaar geworden per vliegtuig, en dat biedt mogelijkheden! Nog steeds onontdekt door de reguliere reiziger, dus als je op zoekt bent naar een wat avontuurlijkere bestemming zit je hier goed. Er zijn nog veel onverharde wegen, een rijke flora en fauna, wat primitievere verblijfplaatsen en je kunt zelfs op zoek authentieke Afrikaanse stammen.

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Terdav

  Ondanks dat het beeld van Ethiopië met droogte, hongersnood en armoede al lang achterhaald is, is het nog steeds verstandig het reisadvies even goed te bekijken voor je hierheen vertrekt. Het kan er namelijk nog steeds best ruig aan toe gaan.

 8. India – Jodhpur

  Aan de rand van de Thar-woestijn vind je een van de meest cultuurrijke steden ter wereld. Dit is dus echt een bestemming voor de cultuursnuivers onder ons. Jodphur is een ommuurde stad vol met tempels, paleizen en forten. En in de vele bazaars vind je de mooiste stoffen, lederbewerkingen, handgemaakte poppen, exotische kruiden en nog veel meer.

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Pinterest
 9. Azerbeidzjan – Bakoe

  Bakoe is hoofdstad van Azerbeidzjan, gelegen aan de westelijke kust van de Kaspische zee. Het is een dynamische stad met een interessante mix van ouderwets en modern. Zo heb je het paleis van de Shirvanshahs, een van de architecturele pareltjes van Azerbeidzjan, maar ook vele winkelcentra en wolkenkrabbers zoals de wereldberoemde Flame Towers, bedekt met LED-verlichting.

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ HOK

  Dichtbij de stad vind je de beroemde moddervulkanen, die ook een bezoekje waard zijn. Net als gewone vulkanen kunnen deze uitbarsten, maar in plaats van lava komen er voornamelijk gassen en modder uit, een teken dat er veel natuurlijke oliën in de grond zitten.

  Ondanks dat Azerbeidzjan een islamitisch land is, gaan de bewoners liberaal om met hun geloof, en zal je je als westerse toerist meer dan welkom voelen.

 10. Canada

  top 10 bestemmingen
  Fotocredit @ Roughguides

  Nog een land dat een jubileum heeft in 2017! Canada mag met trots zijn 150 jarige bestaan vieren. Dit is een land voor de echte buitenmens, waar je in de oneindige bossen en gebergten kan hiken, mountainbiken, kanoën, kamperen, paardrijden, varen, en nog veel meer. En aangezien ze hun jubileum vieren zijn alle natuurgebieden en parken gratis te bezoeken in 2017. Zeker een aanrader!

Fijne Reizen

Met deze top 10 bestemmingen op je lijstje kom je 2017 sowieso succesvol door als het op reisgebied aankomt. Nu nog even genoeg vrij krijgen, wat sparen, misschien die splintertjenieuwe koffer of backpack aanschaffen en here we go! Wie weet komen we elkaar op een van deze prachtige locaties nog wel tegen. Veel reisplezier in 2017!

Reacties

 1. Alexander van Straten zegt

  Leuk overzicht van minder bekende vakantiebestemmingen, maar ‘bruisende steden en volle stranden’ in Mongolië? Ik denk dat je nog even op de kaart moet kijken waar het ligt en hoe groot de ‘steden’ zijn. Zelfs de hoofdstad is verre van een bruisende metropool en daarbuiten bestaan überhaupt alleen een paar dorpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *