KLM met speciale vluchten naar Olympische Winterspelen1 min leestijd

KLM B777 Oranje Olympische Spelen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM zal voor NOC*NSF twee speciale vluchten uitvoeren naar Beijing voor de Olympische Winterspelen van 2022. De eerste vlucht vertrok op 26 januari en de tweede vlucht staat gepland voor wonesdag 2 februari 2022.

KLM met speciale vluchten naar Olympische Winterspelen

Aan boord van de vlucht op 26 januari zitten ongeveer 90 sporters, begeleiders en staf van TeamNL. Een week later reizen de overige sporters naar China. De speciale olympische vluchten vertrekken onder vluchtnummer KL823 en vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Beijing. Aan boord van de vluchten zijn geen reguliere passagiers. De Nederlandse nationale carrier maakte recentelijk nog bekend vluchten te moeten schrappen in verband met een hoog ziekteverzuim.

De luchtvaartmaatschappij neemt ook extra maatregelen voor vertrek en aan boord. Zo komen alle sporters in een aparte cabine te zitten om de bubbel van de sporters te kunnen handhaven. Ook kunnen de sporters gebruik maken van een apart toilet dat aan boord van het toestel alleen voor hen toegankelijk is.

Voor vertrek is er een apart boardingsproces, een aparte wachtruimte en een aanvullende testronde voor TeamNL. Deze aanvullende testronde is naast de uitgebreide testverplichting conform de richtlijn van de Chinese overheid. Ook zal het personeel dat werkzaam is op deze vlucht volledig gevaccineerd zijn.

De KLM Boeing 777 in 'orange livery'
De KLM Boeing 777 in ‘orange livery’ (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *