Geen quarantaine meer na reis uit hoogrisicogebied na booster1 min leestijd

Covid-19 CDC Unsplash

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden met of zonder zorgwekkende virusvariant moeten verplicht in quarantaine. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of EU-DCC-herstelbewijs. Er zijn echter een aantal uitzonderingen op deze verplichte quarantaine.

Geen verplichte quarantaine meer met booster

Vanaf 2 februari 2022 hoeven reizigers die een boosterprik gehad hebben niet meer verplicht in quarantaine. De boosterprik moet wel minimaal 7 dagen voor de reis naar Nederland gezet zijn.

Reis je naar Nederland en heb je de booster gehad, dan moet je een quarantaineverklaring en vaccinatiebewijs meenemen. Alle regels en uitzonderingen kun je op deze pagina vinden.

Daarnaast is het voor de meeste reizigers die van buiten de EU reizen, verplicht om voor vertrek te testen op Covid-19. Dit kan een NAAT(PCR)-test zijn van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.

De laatste reisadviezen van de Nederlandse Overheid kun je hier vinden. Zo is o.a. het reisadvies voor Canada, Australië en Argentinië onlangs aangepast. Kijk voor vertrek ook altijd naar de laatste reisadviezen en inreisbeperkingen van het betreffende land. Voor de laatste vluchtstatus kun je op de website kijken van de luchtvaartmaatschappij.

Wereldkaart reisadviezen - oranje quarantaine

Afbeeldingen ©CDC Unsplash, NederlandWereldwijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *