Transavia start nieuwe route naar Zweden2 min leestijd

De eerste Transavia vlucht naar Scandinavian Mountains vertrok afgelopen zondag (Bron: BBI Travel / Transavia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low cost carrier Transavia start vanaf eind deze maand een nieuwe route naar Zweden. De airline verbindt dan Amsterdam met Skellefteå in Zweeds Lapland. Transavia biedt de route aan via reisorganisatie Voigt Travel. Een tijdje terug startte Transavia ook al een nieuwe route naar het Zweedse Scandinavian Mountains.

Nieuwe route

Transavia kondigt niet vaak nieuwe routes aan. Meestal gaat het om een seizoenaanbod afgestemd op de behoeften van de leisure reiziger. Dat bekent in de praktijk veel keuze uit zonbestemmingen, maar steeds vaker ook andere bestemmingen. Bijvoorbeeld voor wintersport, een city trip of juist een actieve reis.

De nieuwe verbinding die Transavia nu start vanuit Schiphol (AMS) gaat naar Skellefteå (SFT). Deze bestemming in Zweeds Lapland ligt in het noorden van Scandinavië. Met nog geen 80.000 inwoners is de stad niet erg groot, maar volgens velen wel een van de highlights van de subarctische regio. Transavia vliegt vanaf zondag 30 januari 2022 met een Boeing 737 naar de nieuwe bestemming.

Uit de dienstregeling blijkt dat de Transavia vlucht redelijk vroeg vertrekt uit Amsterdam. Vlucht HV303 vertrekt om 5.30 uur en vliegt via Kuusamo (KAO) naar Skellefteå (SFT). Meer over de dienstregeling lees je op de website van Voigt Travel.

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)
Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Voigt Travel

Een vlucht naar Skellefteå boek je niet direct bij Transavia zelf. Dit gaat namelijk via reisorganisatie Voigt Travel. Het Nederlandse bedrijf richt zich voornamelijk op pakketreizen. Je boekt via Voigt Travel dus een hotel, vlucht en eventueel huurauto. Ook kun je direct exercises bijboeken.

Deze opzet is vergelijkbaar met een andere nieuwe route die de dochteronderneming van KLM aanbiedt vanuit Groningen Airport. Transavia verbindt sinds vorige maand namelijk Groningen met het Zweedse Scandinavian Mountains. Deze route is ook niet bij Transavia te boeken, maar bij partner BBI Travel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *