KLM versterkt samenwerking met China Eastern1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

China is normaliter een belangrijke markt voor Europese airlines. Voornamelijk zakelijke reizigers zijn geïnteresseerd in een snelle directe verbinding vanuit bijvoorbeeld Schiphol. Om goede verbindingen aan te kunnen bieden is KLM geïnteresseerd in samenwerking met Chinese partners. Een daarvan is China Eastern. KLM en Air France willen de banden met China Eastern nu verder versterken.

SkyTeam

In de luchtvaartalliantie SkyTeam werken KLM en Air France samen met 17 andere maatschappijen. China Eastern en Xiamen Airlines vertegenwoordigen daarin China. China Airlines vertegenwoordigt Taiwan. Tot en met 2019 was ook China Southern nog onderdeel van SkyTeam. De Chinese maatschappij zag meer kansen buiten SkyTeam om de groeien. Dat was natuurlijk jammer voor de connectiviteit van SkyTeam partners met China.

KLM 777 SkyTeam livery
Boeing 777 van klm in SkyTeam livery (Bron: KLM)

Samenwerking

Nu China Eastern als grootste Chinese spelers ‘overblijft’ in SkyTeam wil AF-KLM de banden met deze partner verdere aanhalen. Dat maakt de luchtvaartcombinatie bekend in een persbericht. De codeshare samenwerking was er al veel langer, namelijk sinds 2000. Maar de samenwerking gaat nu verder. Bijvoorbeeld op het gebied van ground services, catering en zelfs onderhoud van toestellen.

Een andere belangrijke ontwikkeling is het toegenomen belang van Beijing als hub. De routes Amsterdam/Parijs-Beijing worden binnenkort ook onderdeel van de bestaande joint venture. Al in 2012 sloot Air France overigens een joint venture met China Eastern. In 2016 kwam daar KLM bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *