KLM vergroot capaciteit naar India2 min leestijd

KLM 777 SkyTeam livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De situatie van Jet Airways blijft vooralsnog onduidelijk. Afgelopen week werd de Indiase airline gedwongen alle vluchten te staken. Diverse schuldeisers hebben nog veel geld tegoed van de maatschappij. Daarnaast wil de Indiase staatsbank geen extra geld meer lenen. De routes die Jet Airways nu niet meer aan kan bieden zijn een kans voor andere airlines. Maatschappijen als IndiGo, AirAsia en SpiceJet maken hier dankbaar gebruik van. Ook KLM gaat de capaciteit naar India vergroten.

Schiphol

Ook vanaf Schiphol biedt Jet Airways momenteel geen vluchten meer aan. Eerder werd er al een Boeing 777-300ER van de airline aan de grond gehouden op Schiphol. Air France-KLM zegt in nauw contact te staan met partner Jet Airways. De luchtvaartcombinatie werkt met de Indiase airline samen op de routes naar India. De gezamenlijk capaciteit is nu dus een stuk minder. KLM en Air France zeggen de passagiers waarvan de vlucht met Jet Airways geannuleerd is zo goed mogelijk te helpen. Door bijvoorbeeld een alternatieve reisoplossing te bieden.

KLM

Waar mogelijk wil AF-KLM de capaciteit naar India zelf verhogen. Dit kan door grotere toestellen in te zetten en vaker te vliegen. Voornamelijk met als doel de gedupeerde reizigers alsnog op de eindbestemming te krijgen. KLM zegt er het volgende over:

Afhankelijk van de operationele capaciteiten en behoeften, verhogen Air France en KLM het aantal beschikbare plaatsen van en naar India door gebruik te maken van vliegtuigen met een hogere capaciteit of door het aantal frequenties te verhogen. Air France en KLM doen er alles aan om het ongemak voor hun klanten tot een minimum te beperken.

De Boeing 777-200 van KLM (Bron: KLM)
De Boeing 777-200 van KLM (Bron: KLM)

Momenteel vliegt KLM vanuit Amsterdam drie maal per week rechtstreeks op Mumbai (BOM) met de Boeing 787. Je kunt ook via Parijs met Joon. Of via Muscat (MCT) met Oman Air. KLM vliegt dagelijks naar Delhi (DEL) met de Boeing 787. Op een aantal dagen deze week zet KLM de grotere Boeing 777-200 in. Zo vergroot de airline de capaciteit met zo’n 24 stoelen per vlucht. Naast Mumbai en Delhi biedt KLM nog achttien andere bestemmingen aan in India, in samenwerking met diverse partners.

Concurrentie

Naar verluidt is de situatie bij Jet Airways te wijten aan de hoge concurrentie in India. De laatste jaren zijn er diverse low cost carriers op de markt gekomen die voor veel lagere prijzen vluchten aanbieden. Jet Airways was niet in de staat om hier een goed antwoord op te geven. Ook zijn de brandstofprijzen flink gestegen. Maar door de grote concurrentie kon dit niet doorberekend worden in de ticketprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *