KLM stelt vluchten naar Mombasa uit2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat voorlopig nog niet op Mombasa vliegen. Aanvankelijk zou de maatschappij vanaf eind oktober naar deze Keniaanse stad vliegen, maar dit is nu uitgesteld tot het einde van dit jaar.

KLM pas in december naar Mombasa

De vertraging heeft te maken met het krijgen van de vergunningen om naar Mombasa te mogen vliegen. Door corona is het netwerk van KLM verkleind en duurt het langer dan verwacht om alles weer op het normale niveau te krijgen. Als alles dus goed verloopt vliegt KLM vanaf december weer naar Mombasa. De vlucht start met een tweewekelijkse frequentie met een Boeing 787-10 op donderdag en zondag. Op de terugweg maakt het toestel een tussenstop in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. In de Boeing 787-10 Dreamliner van KLM is plaats voor in totaal 344 passagiers, waarvan 38 in World Business Class, 36 in economy comfort en 270 in economy.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem
KLM World Business Class op de Boeing 787-10.

De vlucht van Amsterdam naar Mombasa is een dagvlucht en vertrekt om 10:15 vanuit Amsterdam om die avond om 8:55 aan te komen in Mombasa. De vlucht vanuit Mombasa naar Amsterdam is een nachtvlucht. Deze vertrekt om 9:45 en komt dan na een tussenlanding op Nairobi de volgende ochtend om 7:15 aan in Amsterdam.

Reisadvies Kenia

Op dit moment geeft Nederland nog een oranje reisadvies af voor Kenia wat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. In het oosten aan de grens met Somalië geldt zelfs een rood reisadvies. Alle reizigers (behalve kinderen onder de 5 jaar) moeten bij het inreizen in Kenia in het bezit zijn van een geldige negatieve COVID-19 PCR-test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 96 uur. Bij terugkomt in Nederland is een coronabewijs nodig. Dit mag dus naast een negatieve test ook een vaccinatie- of herstelbewijs zijn. Meer informatie over het reisadvies voor Kenia vind je op de website van Nederlanders wereldwijd.

Benieuwd naar onze ervaringen in Kenia? Je leest er alles over in deze uitgebreide Tripintroductie over safariland Kenia, inclusief review van de KLM World Business Class vlucht in de Boeing 747.

KLM, Mombasa
KLM vliegt pas vanaf december weer op het Keniaanse Mombasa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *