KLM start vandaag met Premium Comfort aan boord van de B787-9 Dreamliner1 min leestijd

Op deze routes vliegt KLM als eerste met Premium Comfort Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft vorig jaar haar nieuwe Premium Comfort cabine onthuld. Deze cabine is nu ingebouwd in het eerste Boeing 787-9 Dreamliner toestel. Vandaag vertrekt de eerste vlucht met deze cabine aan boord van dit type toestel.

KLM start met Premium Comfort Boeing B787-9 Dreamliner

De ombouw van de Premium Comfort cabine in het eerste Boeing 787-9 Dreamliner toestel is begin januari gestart. Het ombouwen van het toestel is inmiddels voltooid. Het eerste toestel van dit type met de cabine aan boord heeft de registratie PH-BHA.

De eerste vlucht dat gepland staat met dit toestel is KL667 naar Austin in de VS. Dit toestel vertrekt vandaag rond 12.45 uur van Amsterdam Airport Schiphol. Vervolgens vliegt het toestel terug naar Amsterdam en vertrekt het op 5 februari als KL871 naar Delhi in India. Het is nog niet duidelijk naar welke bestemmingen dit toestel nog meer ingezet zal worden.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Uiteraard kan het vluchtschema en het toestel nog kort voor vertrek gewijzigd worden. Het is dus geen 100% garantie dat de betreffende vluchten ook de nieuwe Premium Comfort cabine aan boord hebben, gezien er nog een hoop Boeing 787-9 Dreamliners omgebouwd moeten worden. Een van de grotere Boeing 787-10 Dreamliners is ook nog niet voorzien van de nieuwe Premium Comfort cabine.

De Boeing 787-9 Dreamliner zal voorzien zijn van 30 stoelen in World Business Class. Deze stoelen staan in een 1-2-1 opstelling en kun je ook al vinden aan boord van de andere B787-9 Dreamliners. In Premium Comfort is plaats voor 21 passagiers en in Economy class voor 224 passagiers. In die laatste klasse is ook Economy Comfort nog beschikbaar.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. van der Kolk zegt

  Totdat KLM de Premium Comfort class als een klasse behandeld, is het helaas niet iets voor mij. Mensen die Premium Comfort boeken doen dat niet omdat ze eigenlijk ook tevreden waren met reizen in Economy. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven met andere maatschappijen.

  • Xandrios zegt

   Premium Comfort is Premium Economy en dit is echt een andere reis klasse. Je krijgt ook dubbele XPs.

   Denk dat je in de war bent met Premium Economy?

   • van der Kolk zegt

    Hoi Xandrios. Ik ben zeker niet in de war. Ik weet dat het een andere reisklasse is. Maar KLM downgrade met grote regelmaat mensen alsof het een optie is, zoals Premium Economy een optie is die op ieder willekeurig moment afgenomen kan worden. Ondanks dat het een andere reisklasse is, behandelt KLM het in mijn ogen niet als een aparte klasse. Als ik Premium Comfort boek, dan verwacht ik Premium Comfort te vliegen. Bij KLM is de kans (op dit moment) helaas groot dat je alsnog Economy vliegt, terwijl je Premium Comfort hebt geboekt.

 2. Van Gooiland zegt

  En de vakbond voor cabinepersoneel klaagt nu al dat de werkdruk in Premium Comfort te hoog is.

  • van der Kolk zegt

   @Van Gooiland. Dat kan ik mij inderdaad voorstellen. De service in Premium Comfort is welliswaar niet hetzelfde als in Business Class, maar echt anders dan in Economy. Die service biedt je niet met evenveel personeel als voorheen. Ik weet niet hoeveel extra personeel KLM al dan niet inzet op vluchten met Premium Comfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *