Finnair stopt met Inflight Shopping: tijdelijk 40% korting2 min leestijd

Finnair stopt met Duty Free aankopen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Winkelen aan boord van je vlucht naar een mooie bestemming? Het kan nog maar bij enkele airlines. Steeds meer maatschappijen doeken het zogenaamde Inflight Shopping op. KLM deed dit bijvoorbeeld al in 2020 voor alle routes. Er is minder vraag naar en een airline sleept een hoop gewicht mee, en dat is niet voor niets. Waar Finnair in 2020 al stopte met het Inflight Shopping binnen Europa stopt het nu ook daarbuiten met de service.

Geen Inflight Shopping meer

Finnair stopt helemaal met de Inflight Shopping en levering van ‘taxfree’ items aan boord van haar vluchten. Binnen de Europese Unie kan men al geen aankopen meer doen. Dit zal nu worden doorgevoerd voor alle bestemmingen wereldwijd. De Finse airline zal hiermee stoppen in dit voorjaar. Klanten kunnen nog wel maaltijden voorgaand aan de vlucht bestellen en aan boord drankjes en snacks kopen.

Finnair stopt met Duty Free aankopen

De verkoop tijdens de vluchten zal stoppen op vluchten vanaf 28 februari 2023. Mocht je voor die tijd nog een pre-order hebben gemaakt, dan worden deze nog geleverd op vluchten tot 18 april 2023. Hierna is het dus over en uit met het Inflight Shopping bij Finnair. Ben je Finnair Plus-lid? Dan kun je nog producten blijven aankopen via de Finnair Webshop, deze worden dan thuisgeleverd.

Winkelen aan boord en vooraf bestellen is een minder belangrijke service geworden onder onze klanten. In 2020 hebben we de verkoop binnen de EU al stopgezet als onderdeel ons doel om het totale gewicht van het vliegtuig te verminderen. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten.

Valtteri Helve, Head of Product Offering bij Finnair

Last minute korting

Omdat er nog behoorlijk wat artikelen aanwezig zijn bij Finnair, komt er nog een laatste kortingsactie. Deze is reeds op 1 februari van start gegaan. Reizigers bij Finnair kunnen  producten aan boord kopen of pre-orderen met een korting van 40%. De artikelen kunnen enkel op vluchten naar de Canarische Eilanden, Egypte, IJsland, Dubai, Zwitserland, Turkije, Israël en het Verenigd Koninkrijk aangekocht worden.

Finnair stopt met Duty Free aankopen

Voor vluchten van meer dan twee uur kunnen reizigers bij Finnair de artikelen online aankopen. De worden dan aan boord geleverd.

Samen met onze partners hebben we een breed scala aan producten kunnen aanbieden, en veel Finse merken zijn ook goed vertegenwoordigd op onze vluchten.

Tiina Tissari, Vice President Customer Experience en Products bij Finnair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *