KLM Stopt met Inflight Shopping

KLM inflight shopping

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er werd al een tijdje over nagedacht maar nu heeft KLM een definitieve beslissing genomen: de verkoop van tax-free artikelen aan boord wordt gestopt. Vanaf juli dit jaar zal inflight shopping gestaakt worden op Europese vluchten. Vanaf januari 2020 gebeurt dit ook op intercontinentale vluchten. In een verklaring geeft de maatschappij als reden dat “onder meer de opkomst van e-commerce de verkoop aan boord niet meer aansluit bij de behoefte van de klant.”

Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services van KLM:

Omdat de huidige manier van verkoop aan boord niet meer aansluit bij de klantwensen van nu, hebben we na uitvoerig beraad besloten ermee te stoppen. Dit houdt concreet in dat passagiers op onze Europese vluchten vanaf juli 2019 geen tax free-artikelen meer aan boord kunnen kopen en vanaf januari 2020 ook niet meer op onze intercontinentale vluchten.

KLM onderzoekt wel andere vormen van verkoop. Kartman: “Hiervoor starten we binnenkort verschillende pilotprojecten. Klantgemak en een groot assortiment aan producten staan hierin centraal.” Wellicht dat KLM alleen pre-order artikelen gaat leveren. Het is nu al mogelijk om via shop.klm.com artikelen te bestellen voor aflevering tijdens de vlucht. Vaak kun je hier ook nog eens kortingscodes gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *