KLM zet nieuwe route naar Deense Aarhus weer stop2 min leestijd

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorig jaar startte KLM met een vierde bestemming in Denemarken. De route Amsterdam – Aarhus zou naast Kopenhagen, Billund en Aalborg weer nieuwe reizigers moeten trekken. Niets is helaas minder waar. KLM heeft namelijk besloten om de route naar Aarhus binnenkort weer stop te zetten. Tickets zijn voor bepaalde data al niet meer verkrijgbaar sinds december.

Nieuwe route naar Aarhus

Vorig jaar schreven we nog over de nieuwe route van KLM Cityhopper. Anita Wagner Feddersen, Sales Director bij Air France-KLM stelde toen ‘een sterke toename van de vraag naar reizen vanuit Denemarken’ te zien.  Reden genoeg voor de Nederlandse nationale carrier om Aarhus aan het netwerk toe te voegen.

KLM Cityhopper vliegt sinds 30 oktober 2022 tweemaal per dag vanuit Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Aarhus Airport (AAR). De KL1465 vertrekt om 10.15 uur vanuit Amsterdam en komt om 11.15 uur aan in Aarhus. De terugvlucht is om 12.00 uur met aankomt om 13.15 uur volgens dienstregeling. KLM Cityhopper zet op deze verbinding een Embraer E195-E2 in.

KLM niet meer naar Aarhus

Sinds december vorig jaar werd de ticketverkoop zonder aankondiging stopgezet voor vluchten per april dit jaar. Nu zijn enkel nog Kopenhagen, Billund en Aalborg beschikbaar in het Deense netwerk. Volgens onze collega’s van InsideFlyer.dk ging toen al het gerucht dat de route stopgezet zou worden.

Vandaag verklaart een bron binnen KLM tegenover InsideFlyer.dk dat de Aarhus route daadwerkelijk zal stoppen. Dat betekent concreet dat Aarhus per zondag 26 maart 2023 niet meer beschikbaar zal zijn in het netwerk van KLM Cityhopper. Tickets zijn nu nog te boeken tot en met zaterdag 25 maart 2023. Een woordvoerder van KLM Nederland bevestigt deze berichtgeving tegenover InsideFlyer.nl. 

Volgens een bron bij KLM is de reden hiervoor dat de route dat de route niet rendabel is. Jammer voor Denemarken en voornamelijk Aarhus Airport. Laatstgenoemde heeft het al het niet makkelijk om vast te houden aan routes die vanaf de luchthaven Oost-Jutland zijn opgezet.

Bron omslagfoto: KLM
Bron foto cabine KLM Embraer E195-E2: InsideFlyer

Reacties

 1. gypsy 7591 zegt

  Heel erg jammer. KLM heeft deze bestemming geen kans gegeven. Niet veel mensen wisten over deze route. KLM had tot na de zomer moesten wachten. Zelf vloog ik naar Aarhus drie keer tot nu toe. Goed bezig KLM!

  • Christian zegt

   Ik heb begrepen dat de bezettingsgraad erg laag is op deze vluchten. Het zal voor KLM dan te weinig opleveren. Wie weet komt de route ooit nog eens terug.

   • gypsy 7591 zegt

    Dan hadden ze ipv elke dag de vluchten aanpassen naar 2 a 3 keer per week. De mensen die ik spraak tijdens mijn bezoek wisten niet eens dat zo’n route bestond. Het zal beter gaan in de zomer ging ik vanuit. Afwachten maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *