KLM stalt aantal toestellen tijdelijk op Groningen Airport Eelde

KLM Airbus A330-300 in de nieuwe livery (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iedereen zal zich de beelden van Schiphol begin dit jaar wel herinneren waarin een startbaan op de luchthaven werd gebruikt als grote parkeerplaats voor KLM vliegtuigen die door de pandemie aan de grond stonden. Na een korte opleving deze zomer verwacht KLM de komende winterperiode toch weer een flinke daling in het aantal vluchten dat uitgevoerd kan worden. Als gevolg hiervan is de maatschappij genoodzaakt om een aantal toestellen uit de operatie te halen. En deze worden gestald op Groningen Airport Eelde.

KLM parkeert toestellen in Groningen

Twee Airbus A330 toestellen en 10 Boeing 737 kisten zullen geparkeerd worden op Eelde. Enkele vliegtuigen zijn al naar het vliegveld in het hoge Noorden gevlogen. De toestellen worden wel luchtvaardig gehouden tijdens hun ‘verblijf’ op Groningen Airport. Hiervoor worden door KLM Engineering & Maintenance regelmatig inspecties uitgevoerd.

Het gaat in ieder geval om de volgende toestellen:

  • PH-AOE, Airbus A330-200
  • PH-AOF, Airbus A330-200
  • PH-BGC, Boeing 737-800
  • PH-BXH, Boeing 737-800
  • PH-BCD, Boeing 737-800
  • PH-BGB, Boeing 737-800
  • PH-BXI, Boeing 737-800

KLM houdt de A330 vloot dus niet helemaal aan de grond. Gevreesd wordt dat dit type, na de Boeing 747, ook een slachtoffer wordt van de gekelderde vraag naar vliegreizen. De 787 en 777 zouden KLM een efficiëntieslag bieden omdat de longhaul vloot dan volledig Boeing is. Dat versimpeld bijvoorbeeld het onderhoud. Vliegers kunnen bovendien voor beide Boeing types gecertificeerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *