KLM mag weer naar India vliegen; herstart Mumbai en Delhi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zomer kon KLM al een groot deel van de reguliere routes, al was het met een lage frequentie, hervatten. Maar voor sommige landen waren reguliere passagiersvluchten lange tijd niet toegestaan. Bijvoorbeeld China. KLM mocht een tijdje geleden wel Shanghai en Hangzhou weer aanvliegen en onlangs kwam Beijing (via Chengdu) daar bij. Een andere grote markt waar KLM met restricties te maken kreeg was India. Sinds COVID mocht de maatschappij alleen maar repatriëringsvluchten vanuit India uitvoeren en geen vluchten met passagiers naar het land; alleen vracht was toegestaan. Daar komt nu verandering in. Nederland en India hebben een bilaterale overeenkomst gesloten die reguliere passagiersvluchten tussen beide landen weer toestaat.

Het vernieuwde KLM serviceconcept in de praktijk – AMS naar ICN

KLM weer naar Mumbai en Delhi in India

Met ingang van 1 november hervat KLM weer reguliere passagiersvluchten. De vluchten zijn inmiddels te boeken. Er wordt 7x per week gevlogen, verdeeld tussen Mumbai en Delhi. Er gelden echter zeer strikte toegangseisen voor het land. Deze zijn hier op de Indiase website van KLM te raadplegen.

Partner Air France had, eveneens middels een bilaterale overeenkomst tussen de Franse en Indiase overheid, al langer toestemming om weer passagiersvluchten uit te voeren. Air France vliegt naast Mumbai en Delhi ook naarde steden Bangalore en Chennai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *