KLM schrapt voor vandaag nog 42 extra vluchten2 min leestijd

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege de aanhoudende personeelstekorten op Schiphol is KLM genoodzaakt om voor vandaag nog 42 extra vluchten uit de dienstregeling te halen. Vorige week werd bekend dat de luchthaven de komende maanden zeker 18% minder passagiers moet verwerken waarna topman Benschop besloot om zijn functie ter beschikking te stellen.

KLM schrapt vandaag 42 vluchten

De afgelopen dagen kreeg Schiphol weer te maken met lange rijen buiten de terminal. Een groot deel van de passagiers kon gelukkig onder de overkapping staan. De rijen werden echter zo lang dat er ook passagiers in de openlucht moesten staan. Door het regenachtige weer deelde de luchthaven daarom afgelopen zaterdag paraplu’s uit. Door de aanhoudende personeelstekorten was KLM ook zaterdag al genoodzaakt om 34 vluchten te schrappen. Ook Transavia schrapte toen al enkele vluchten.

Daarnaast vliegt KLM nu ook met een aantal vluchten leeg naar de bestemming om vervolgens met passagiers terug te vliegen. Op die manier kan de vlucht naar Schiphol toch plaatsvinden. Een volle vlucht met passagiers vanuit Schiphol is in dat geval niet mogelijk aangezien al die passagiers eerst door de veiligheidscontrole moeten. “Dit was een moeilijke keuze maar zo voldoen we aan het verzoek om opstappende passagiers te beperken”, zo laat KLM desgevraagd weten. Ook zondag schrapte KLM vluchten.

Nu heeft KLM moeten besluiten om ook voor vandaag zeker 42 vluchten uit de dienstregeling te halen. Daarnaast zijn annuleringen niet uitgesloten. De maatschappij gaf eerder al aan ‘zeer ontstemd’ te zijn over de gang van zaken. Dit verzoek komt namelijk bovenop de annuleringen die reeds eerder op verzoek zijn doorgevoerd voor september. Aangezien de personeelstekorten nog zeker tot eind oktober aanhouden is KLM genoodzaakt de komende maanden minder passagiers te vervoeren. Schiphol komt op dit moment nog zeker 200 beveiligingsmedewerkers te kort.

KLM Cityhopper Embraer E175
KLM moet als grootste speler op Schiphol de komende maanden een flink aantal vluchten schrappen. (Bron: KLM)

Uitgelichte afbeelding: KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Een volle vlucht met passagiers vanuit Schiphol is in dat geval niet mogelijk aangezien al die passagiers eerst door de veiligheidscontrole moeten. ”

    Wel nee, KLM passagiers zijn in meerderheid reizigers met een transfer op Schiphol, en een aanzienlijk deel van hen hoeft helemaal niet door de veiligheidscontrole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *