KLM schenkt weer champagne aan boord in World Business Class2 min leestijd

KLM champagne aan boord voor World Business class B777-300ER

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij KLM schonk de afgelopen periode Spaanse cava in plaats van champagne aan boord in de long-haul World Business Class cabine. De luchtvaartmaatschappij was door de voorraad champagne heen. Sinds dit weekend is de champagne weer terug aan boord.

KLM schenkt weer champagne in World Business Class

De luchtvaartmaatschappij is een aantal jaar geleden een contract aangegaan met wijnhuis Nicolas Feuillatte. Dit wijnhuis is de leverancier van de champagne voor de World Business Class passagiers. Per jaar gaan er ruim 100.000 flessen doorheen. Omdat de champagne tijdelijk niet beschikbaar was koos de luchtvaartmaatschappij er voor om Spaanse Cava te schenken als alternatief.

De champagne die KLM passagiers aan boord kunnen drinken is de Brut Réserve champagne van Nicolas Feuillatte. Deze champagne bestaat uit 40% chardonnay, 20% pinot meunier en 40% pinot noir. De winkelwaarde van een fles is ligt rond de 40 euro in Nederland.

Andere luchtvaartmaatschappijen hebben de champagne definitief vervangen voor mousserende wijnen. Zo is champagne niet meer beschikbaar op Europese vluchten van Finnair. Ook British Airways gaat mousserende wijnen aanbieden, maar champagne blijft daar nog wel beschikbaar.

KLM World Business Class champagne

Betalen voor stoelreservering in World Business Class

Reis je in de World Business Class cabine van KLM of Air France en heb je geen Flying Blue elite status? Dan moet je sinds kort betalen voor een stoelreservering. Dit was al langer het geval voor passagiers in Economy Class, maar een stoelreservering in World Business Class was altijd gratis. Dat is nu dus niet meer het geval, met uitzondering van de vluchten naar Noord-Amerika. Die uitzondering is er vanwege de joint venture met Delta Air Lines.

Het blijft gratis om een stoel te reserveren tijdens het inchecken. De kosten voor een stoelreservering liggen op dit moment tussen de 70 en 90 euro per vlucht. Bij enkele andere luchtvaartmaatschappijen moet je ook betalen voor een stoelreservering in Business Class. Een voorbeeld daarvan is British Airways.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Bert zegt

    Ik vond het geen nadeel. De Feuillatte champagne van KLM is zo matig van kwaliteit, o.a. veel te zuur, dat ik m tegenwoordig voorbij laat gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *