KLM passagiers mogen vandaag alleen met handbagage reizen2 min leestijd

Flying Blue Promo Rewards Juni 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft op hun website vermeld dat passagiers met een overstap binnen Europa op donderdag 21 juli 2022 alleen met handbagage mogen reizen. Eerder deze week bood KLM Topvrouw Marjan Rintel nog haar verontschuldigen aan vanwege de chaos de afgelopen weken.

Alleen met handbagage bij KLM

Vanwege een storing op Schiphol kan KLM de drukte vandaag niet aan. De maatschappij heeft daarom een bericht op hun website geplaatst waar in staat dat passagiers vandaag, donderdag 21 juli 2022, op vluchten met een overstap binnen Europa alleen met handbagage mogen reizen.

KLM handbagage

Indien je toch met ruimbagage wenst te reizen heb je de mogelijkheid om een andere vlucht te nemen of een voucher te krijgen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van KLM. Naar het schijnt geldt dit alleen voor vluchten die beginnen en eindigen binnen Europa. Als je dus een long-haul vlucht hebt van bijvoorbeeld Amsterdam via Parijs naar New York, zou je vandaag nog wel ruimbagage kunnen inchecken. Echter staat dit niet duidelijk vermeld op de website van KLM.

KLM handbagage vluchten
Op KLM-vluchten met een overstap binnen Europa mag je vandaag alleen mer handbagage reizen. (Foto: InsideFlyer – MdTurck)

Met deze maatregelen worden veel reizigers op een nare manier gedupeerd. Als je dus vandaag met ruimbagage reist met overstap naar een bestemming in Europa kun je niet eens vertrekken. De enige mogelijkheden zijn nu omboeken op een andere vlucht van KLM, dat is dus later deze week, of het krijgen van een voucher. Op de website staat verder niks vermeld over het omboeken naar een andere maatschappij. Daarnaast kan KLM het uiteraard niet maken om passagiers zonder bagage te laten vertrekken en deze vervolgens nog na te sturen. Voor veel KLM-reizigers die vandaag met ruimbagage reizen zal dit bericht dan ook als een nare boodschap aankomen, zeker nadat de maatschappij eerder deze week heeft laten weten er alles aan te gaan doen om de reiziger voorop te stellen.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Reacties

  1. MC zegt

    Echt schandalig dit. Ik ben blij dat ik de komende tijd niet met KLM vlieg. Ik heb een airbnb in Istanbul gehuurd voor deze zomer, en doe mij zakelijke vluchten vanuit daar. Veelal met Turkish Airlines – en op een paar vertragingen na bevalt mij dat prima. Ik probeer KLM en Schiphol zo veel mogelijk te vermijden.

  2. Jean-Marc van der Kolk zegt

    Bizarre oplossing van KLM. Alsof klanten de mogelijkheid hebben om de vakantie een paar dagen uit te stellen danwel op te schuiven. Mensen die met KLM vliegen hebben verblijf geboekt op het vakantieadres. Normaal gesproken is er geen flexibiliteit bij het verblijf in deze tijd van het jaar. En als je al op vakantie bent en nu naar huis vliegt, dan zit je mooi met je ruimbagage en kan je geen kant op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *