KLM neemt zeventiende Embraer 195-E2 in ontvangst2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft afgelopen zondag 13 augustus met veel trots het zeventiende exemplaar van de Embraer 195-E2 vloot in ontvangst genomen. Vorige week werd al bekend dat bijna alle de tot nu toe geleverde Embraer E2-195 toestellen op dit moment weer actief zijn in de vloot.

KLM ontvangt zeventiende Embraer 195-E2

KLM heeft in totaal 25 Embraer E195-E2 toestellen besteld. Afgelopen zondag is dus het zeventiende toestel aan de maatschappij geleverd. Dit toestel draagt registratienummer PH-NXR en vloog afgelopen zondag helemaal vanuit Brazilië naar AmsterdamAirport Schiphol. Tijdens deze vlucht maakte het toestel wel een tussenstop op het Canarische eiland Tenerife. KLM zet de nieuwe Embraer 195-E2 toestellen in als Cityhopper vluchten op korte afstanden binnen Europa. Het afgelopen jaar waren er nogal wat problemen met de nieuwe toestellen. Hierdoor was KLM zelfs genoodzaakt om geleende toestellen van German Airways in te zetten.

KLM Embraer 195-E2 zeventiende
KLM heeft afgelopen zondag het zeventiende exemplaar van de Embraer 195-E2 toestellen in ontvangst genomen.
Foto: KLM

Net als de andere Embraer E2-195 toestellen beschikt ook de PH-NXR over in totaal 132 stoelen aan boord. Dat is meer dan de Embraer 190 die 100 stoelen aan boord heeft. De Embraer beschikt over in totaal 175 zitplaatsen. Naar welke bestemming het nieuwe toestel als eerste zal vliegen is op dit moment nog niet bekend. De stoelen in deze cabine staan in een 2-2 opstelling. Je hebt de keuze uit een stoel in Economy class, Economy Comfort of Europe Business Class. In Economy Comfort en Europe Business Class kunnen de stoelen naar achteren versteld worden. Daarnaast heb je meer beenruimte vergeleken met de andere stoelen in het vliegtuig. Vorig jaar vloog InsideFlyer nog mee op een Embraer E2-195 toestel van KLM vanuit Frankfurt naar Amsterdam. Een review van deze vlucht in Economy Comfort kun je hier lezen.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *