Bijna alle KLM Embraer E195-E2 toestellen weer actief1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bijna alle Embraer E-195 toestellen van KLM zijn na een periode van inactiviteit door technische problemen op dit moment weer actief in de vloot. KLM heeft deze toestellen besteld voor de Cityhopper vloot. Ruim een maand geleden naam KLM het zestiende Embraer E2 toestel in ontvangst.

Bijna alle KLM E2-195 toestellen weer actief in vloot

Doordat er de afgelopen maanden enkele problemen ontstonden met de motoren was KLM genoodzaakt om de Embraer 195 E2 toestellen tijdelijk aan de grond te houden. De maatschappij geeft aan dat dit te maken heeft met kinderziektes en geeft aan om hard gewerkt te hebben om oplossingen te vinden. Inmiddels zijn deze problemen opgelost waardoor bijna alle toestellen inmiddels weer actief in de vloot zitten. KLM laat weten dat het laatste toestel op dit moment nog aan de grond staat maar dat ook dit toestel zo snel mogelijk weer actief in de vloot komt.

KLM, Embraer
Bijna alle Embraer 195-E2’S van KLM Cityhopper zijn weer in de lucht. (Foto: KLM)

Naast deze kinderziektes waren er ook problemen met de zogeheten supplychain. Op een gegeven moment stond zelfs de helft van de pasgeleerde Embraer E2 toestellen tijdelijk aan de grond. In de Embraer E2 toestellen is plaats voor in totaal 132 passagiers in een 2-2 configuratie. Aan boord van deze toestellen heb je de keuze uit economy, economy comfort en business class. In de economy comfort en business class kunnen de stoelen naar achteren worden versteld. Ook is er in deze reisklassen meer beenruimte in vergelijking tot de economy class.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *