Afrikaanse uitbreiding; KLM naar Freetown en Monrovia1 min leestijd

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van de zomerdienstregeling 2017 gaat KLM naar Freetown en Monrovia vliegen middels een gecombineerde vlucht. De toevoeging van deze steden in respectievelijk Sierra Leone en Liberia is een van de vele netwerkuitbreidingen die de maatschappij de afgelopen tijd heeft aangekondigd. Hiermee versterkt KLM haar positie in Afrika; over het algemeen geen grote markt voor de maatschappij. Waar Amsterdam Schiphol in de ranglijsten voor hub connectiviteit naar de Americas, Europa, het Midden-Oosten en Azië altijd in de top 3 staat, is dit voor Afrika niet het geval. Daar zijn concurrenten Brussels Airlines en Lufthansa, en partner Air France vanaf hun thuisbases veel sterker aanwezig.

monrovia

Pieter Elbers, CEO en President van KLM:

Met de toevoeging Freetown en Monrovia bedient KLM vanaf 2017 13 bestemmingen in Afrika. Hiermee versterken we onze positie in Afrika aanzienlijk en bieden we onze passagiers nog meer keuze.
De steden zullen worden aangevlogen met een Airbus A330-200 met een capaciteit van 267 passagiers. Vlucht KL0511 vertrekt 3 maal per week, op woensdag, vrijdag en zondag, om 14:35u vanaf Amsterdam met aankomst om 19:30u in Freetown. Om 20:40u wordt verder gevlogen naar Monrovia met aankomst om 21:55u. De terugvlucht vertrekt om 23:20 uur vanuit Monrovia  en komt om 8:10u aan op Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *