airBaltic CS300 naar Amsterdam

airBaltic CS300 naar Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Letse maatschappij airBaltic brengt een primeur naar Schiphol. Op 14 december wordt de eerste commerciële vlucht met de Bombardier CS300 naar Amsterdam uitgevoerd vanaf thuisbasis Riga. BT619 komt om 17:50 in Amsterdam aan en vliegt op 18:55 weer terug als BT620. airBaltic vliegt, afhankelijk van de dag, tot tweemaal dagelijks tussen Amsterdam en Riga. De Bombardier vervangt de oudere Boeing 737’s van de vloot.

airBaltic CS300 naar Amsterdam

airBaltic is launch customer van het grotere type C-series met 145 stoelen en ontvangt de eerste kist op 1 december. Er staan er 20 in bestelling. Swiss vliegt al met de kleinere CS100, die ook naar Amsterdam zou komen (klik). De C-series van de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier is de nieuwste generatie regional jets. Het biedt onder andere bredere stoelen, meer bagageruimte, grotere ramen en vernieuwde toiletten. Ook is het toestel stiller met een noise footprint die tot 4x lager is en zijn de motoren efficiënter en groener met minder CO2 en NOx uitstoot. Het grotere bereik maakt eventueel nieuwe bestemmingen mogelijk voor de maatschappij.

Naast Amsterdam zet airBaltic het nieuwe paradepaardje in naar München, Tallinn, Stockholm, Helsinki, Vilnius, Wenen en Barcelona komende maand, afhankelijk van de dag. Het schema met geplande inzet is op de website te raadplegen (klik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *