KLM met Dreamliner naar Suriname

KLM B787 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM verbindt Nederland al decennia met de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Op deze route werd lange tijd de iconische Boeing 747 ‘Queen of the Skies’ ingezet. Maar helaas werd deze blauwe koningin versneld uitgefaseerd als gevolg van de Coronacrisis. Nu KLM weer vliegt naar Suriname gaat dat niet meer met de 747. Daarom zet de Nederlandse carrier nu een Boeing 787-10 Dreamliner in.

Suriname

Op het hoogtepunt van de Coronacrisis vloog KLM niet meer naar Suriname. Mede door de toen geldende inreisbeperkingen. In juli maakte KLM bekend weer te gaan vliegen naar Suriname. In eerste instantie was dat tweemaal per week met een Boeing 777-300ER. Eerst nam het toestel naar Suriname alleen vracht mee. Vanuit Paramaribo konden er wel passagiers mee op de basis van de gezondheidsvereisten van de Europese Unie. Ook Surinam Airways en TUI vliegen normaliter tussen Nederland en Suriname. Surinam Airways hoopte de vluchtuitvoering vanaf 1 augustus te hervatten, maar vliegt momenteel nog niet tot ten minste 1 oktober 2020. De Surinaamse maatschappij zet hiervoor een Boeing 777-200ER in. TUI vliegt vanaf 2 november weer naar Suriname. Hiervoor zet de airline net als KLM een Dreamliner in.

De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)
De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)

KLM Boeing 787-10 Dreamliner

KLM gaat vanaf september vier keer per week naar Paramaribo vliegen vanuit Amsterdam. In eerste instantie stond daar een vijfde wekelijkse vlucht gepland, maar die haalt de Nederlandse nationale carrier nu uit de dienstregeling. Waarschijnlijk door het ontbreken van voldoende vraag naar vliegtickets. Deze wijziging geldt voor de gehele winterdienstregeling, alhoewel wijzigingen nog steeds mogelijk zijn.

Voor deze vluchten had KLM bij het maken van de dienstregeling nog de Boeing 747 ingepland. Dat werd later een Boeing 777-300ER, maar nu wordt dat een Boeing 787-10 Dreamliner. De 787-10 is het nieuwste type Dreamliner van KLM. De KL713 vertrekt vanuit Amsterdam (AMS) om 11.20 uur (lokale tijd) en komt in Paramaribo (PBM) aan om 16.40 uur (lokale tijd). De de KL714 vertrekt vanuit Paramaribo om 19.35 uur (lokale tijd) en komt om 8.30 uur in de ochtend aan in Amsterdam (lokale tijd). Volgens de dienstregeling zou KLM vliegen op woensdag, vrijdag en zondag. Uit de boekingswebsite van KLM zelf blijkt echter dat de vliegdagen maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.

Boeing 787 Dreamliner van KLM bij de hanger, met op de achtergrond een Boeing 747F van KLM Cargo (Bron: KLM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *