KLM gaat vaker naar Suriname vliegen2 min leestijd

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM zal vanaf volgende week maandag vaker naar Paramaribo vliegen. Vanaf 13 juli zal de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Suriname vliegen. Op dit moment wordt er één keer gevlogen naar deze bestemming.

De frequenties kunnen nog wijzigen. Daarom is het goed om de laatste status te controleren bij de luchtvaartmaatschappij als je binnenkort reist. Dit kun je gemakkelijk doen met de vluchtstatus checker van KLM. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen.

KLM twee keer per week naar Paramaribo

De vluchten tussen Amsterdam en Paramaribo worden uitgevoerd met een B777-300ER. KLM zal op maandag en vrijdag naar Suriname vliegen volgens dit schema:

  • KL713 vertrekt om 10:40 uur uit Amsterdam en komt om 15:00 uur aan in Paramaribo
  • KL714 vertrekt om 18:00 uur uit Paramaribo en komt de volgende dag om 08:00 uur aan in Amsterdam

Vooralsnog neemt het toestel naar Suriname alleen vracht mee. Vanuit Suriname richting Nederland worden er wel passagiers meegenomen. Deze moeten dan wel voldoen aan de geldende toelatingseisen van de Europese Unie.

In deze B777-300ER is plaats voor maximaal 408 passagiers. Daarvan kunnen er 34 plaatsnemen in de World Business Class (2-2-2 opstelling). De Economy Class stoelen staan in een 3-4-3 opstelling en hebben een gemiddelde stoelafstand van 79 centimeter. Aan boord zijn ook 40 Economy Comfort stoelen. Deze hebben een gemiddelde stoelafstand van 86 centimeter.

Wil je weten hoe dit toestel er van binnen uit ziet? Dan kun je virtueel door het toestel lopen.

Surinam Airways & TUI

Ook Surinam Airways en TUI vliegen normaliter tussen Nederland en Suriname. Surinam Airways hoopt de vluchtuitvoering vanaf 1 augustus te hervatten. Op dit moment zijn namelijk alle vluchten tot 31 juli geannuleerd.

De eerste vlucht van TUI naar Suriname staat nu gepland op 3 september. Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een B787 Dreamliner in. Retourtickets met TUI zijn te koop vanaf €499. Daarbovenop komt nog wel €15 aan boekingskosten. De vluchtdata kunnen nog wijzigen. Deze hangen af van de geldende (in)reisbeperkingen. Je kunt het beste voor vertrek de website van de luchtvaartmaatschappij controleren en het reisadvies op Nederland wereldwijd.

Amsterdam - Paramaribo

Afbeeldingen ©KLM/GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *