KLM maakt vliegtickets naar Ecuador tijdelijk flexibel2 min leestijd

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In verband met de onrust in Ecuador heeft KLM het vliegschema naar Ecuador aangepast. Zo vliegt KLM na een korte stop in hoofdstad Quito met de volledige crew meteen door naar Guayaquil. De reden hiervoor is dat onder meer in de regio rondom de hoofdstad de noodtoestand is afgekondigd. KLM is overigens voorlopig niet van plan om de route stil te leggen. Om passagiers tegemoet tegemoet te komen zijn de tickets naar Ecuador tijdelijk flexibel.

Onrust in Ecuador

Al weken is het erg onrustig in Ecuador. De problemen in het Zuid-Amerikaanse land hebben te maken met de almaar stijgende prijzen voor onder meer levensmiddelen en brandstof. In een poging de rust weder te laten keren is er deze week een nieuw akkoord bereikt. Maar de situatie blijft onvoorspelbaar.

Gevolgen voor KLM in Ecuador

KLM vliegt op Zuid-Amerika onder meer non-stop naar Lima, Paramaribo, Buenos Aires, São Paulo en Quito. Door de onrust in Ecuador is het vliegschema naar Quito enigszins aangepast. Alhoewel de vlucht nog steeds uitgevoerd wordt gaat de KL751 na een korte stop in Quito direct door naar Guayaquil, de tweede grootste stad in het zuiden van het land. Dit was voor de onrust ook al het geval, maar KLM laat de crew nu niet meer uitstappen en overnachten in Quito. De crew vliegt namelijk door naar het veiligere Guayaquil. Voor de terugvlucht stapt hier een nieuwe crew op. Een woordvoerder van KLM laat tegenover InsideFlyer weten dat door de verlening van de dienst er tijdelijk een extra Cabin Attendant meegaat op de vluchten naar Ecuador.

In juli en augustus vliegt KLM tot zes keer per week naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Vanaf september gaat de frequentie naar dagelijks. Doorgaans wordt op deze route een Boeing 777-200 ingezet, voorzien van World Business Class, Economy Comfort en Economy. De nieuwe Premium Comfort klasse komt later ook beschikbaar op de Boeing 777-200.

Een Boeing 777-200 uit de vloot van KLM (Bron: KLM).

Ticket wijzigen

Voor reizigers die al geboekt hebben naar Quito of Guayaquil met een vertrekdatum tot 10 juli 2022 biedt KLM omboekmogelijkheden of een reisvoucher aan. Dit geldt voor tickets die oorspronkelijk uitgegeven zijn op of voor woensdag 29 juni 2022. Kosteloos omboeken is mogelijk met vertrek tot uiterlijk zondag 17 juli 2022 (binnen dezelfde reisklasse). Als je niet meer wil vliegen is het mogelijk om een voucher aan te vragen. KLM maakt tickets die aan deze specifieke voorwaarden voldoen dus tijdelijk gratis flexibel.

KLM heeft op dit moment niet het voornemen om het flexibele omboekbeleid, met betrekking tot de situatie in Ecuador, te verlengen na 10 juli 2022. Dit laat een woordvoerder aan InsideFlyer weten.

Reisadvies Ecuador

Mocht je zelf afreizen naar Quito, houdt dan vooral het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. Ook KLM volgt de situatie op de voet en neemt de adviezen van de Nederlandse overheid in acht. Het laatste reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Ecuador is hier te lezen.

Reacties

  1. Jasper zegt

    Waarom is de prijs naar Quito en Guayaquuil vaak 300/400 euro duurder dan als je naar Bogota vliegt of naar Lima? Ik snap dat niet dat die tickets zo veel duurder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *