KLM is jarig en presenteert huisje 102: Tuschinski2 min leestijd

KLM 102

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Elk jaar op de verjaardag onthult KLM een nieuw Delfts blauw huisje. Passagiers in de intercontinentale World Business Class van KLM krijgen dit cadeau na de vlucht. Traditioneel is de presentatie op 7 oktober, de verjaardag van KLM. Ook dit jaar was InsideFlyer aanwezig bij de onthulling van het nieuwe KLM huisje 102. In dit artikel lees je er alles over.

102e verjaardag

Niet lang geleden vierde KLM nog haar 100e verjaardag. Daarmee werd KLM de eerste airline die onder de originele naam zo lang actief bleef. Na het ‘kroonjaar’ 2019 kwam er een andere periode. Maar na twee bewogen jaren mag KLM dit jaar 102 kaarsjes uitblazen. En ook op 7 oktober 2021 wordt dat gevierd. 

Amsterdam

Het nieuwe KLM huisje staat dit keer in Amsterdam. Daarmee komt huisje #102 bij een grote verzameling Amsterdamse KLM huisjes. Maar de vraag is natuurlijk welk huisje het is. Inmiddels weten we dat het gaat om Tuschinski aan de Regulierbreestraat 26-34. Pieter Elbers zou aanwezig zijn bij de presentatie, maar vanwege griepverschijnselen nam CFO Erik Swelheim het over. KLM is jarig en presenteert huisje 102

Geschiedenis Tuschinski

Theater Tuschinski bestaat deze maand 100 jaar. Op 28 oktober 1921 werden de deuren van het Amsterdamse theater geopend. In opdracht van Abraham Tuschinski werd het gebouw ontworpen door architect Hijman Louis de Jong. Hij gebruikte hiervoor verschillende stijlen in zijn ontwerp. Zo komen de stijlen Amsterdamse School, art deco en jugendstil terug in onder andere de imposante gevel van het gebouw. Met zijn torens en uitstraling moest het gebouw mensen naar binnen lokken. Tot op de dag van vandaag lukt dat nog steeds. Inmiddels is Theater Tuschinski onderdeel van de bioscoopketen Pathé. Aan het begin van het jaar werd Theater Tuschinski ook uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld door de Britse editie van Time Out Magazine.

KLM is jarig en presenteert huisje 102
Een van de zalen in Tuschinski.
Foto door Liam McGarry op Unsplash

Huisje 102

Na een middag van presentaties waarin KLM verschillende ontwikkelingen presenteerde (waarover later meer op InsideFlyer) is het dan tijd om huisje 102 te onthullen. Hierbij was onder andere de Amsterdamse Burgermeester Halsema aanwezig. Ook nodige KLM zestig van de meest loyalty klanten uit. Het huisje is vanaf vandaag in de World Business Class van KLM te ontvangen. Ook is het huisje binnenkort te vinden in de KLM Houses-app. KLM zegt ruim 1 miljoen van deze huisjes per jaar te produceren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nu de wereld stukje bij beetje weer opengaat, kijken wij ernaar uit om onze klanten weer naar culturele bezienswaardigheden zoals het Theater Tuschinski te kunnen brengen. Net als KLM kent het Theater Tuschinski een lange historie. Tuschinski’s gedachtengoed, het creëren van een warm thuisgevoel en klanten een memorabele ervaring bezorgen, is waar KLM ook voor staat. Theater Tuschinski is dan ook een prachtige aanwinst in de KLM-huisjescollectie.

KLM President-directeur en CEO Pieter Elbers

Deze diashow vereist JavaScript.

Volg ons op InsideFlyer_NL op Instagram voor het laatste travel & lifestyle nieuws.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *