KLM en Air Antwerp breiden codeshare uit

Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen maand begon Air Antwerp officieel met de verbinding Antwerpen – Londen City. Het gat dat FlyBe had geslagen kon zo mooi opgevuld worden in samenwerking met investeerders CityJet en KLM. Nu, een maand later, kondigt Air Antwerp aan de codeshare overeenkomst met KLM uit te willen breiden met drie routes.

Air Antwerp

Europa’s jongste airline vliegt enkel tussen Antwerpen en Londen City. De doelgroep is voornamelijk de zakelijke markt. Tijdens de persconferentie op de eerste vliegdag stelde de airline in de toekomst mogelijk nieuwe routes te zullen openen. Op de vraag welke dat zouden zijn kon de maatschappij nog geen antwoord geven. Het zou in ieder geval gaan om routes waar grotere maatschappijen niet actief zijn. Momenteel wil Air Antwerp zich namelijk eerst richten op deze route.

De vloot van Air Antwerp bestaat momenteel enkel uit een Fokker 50 turboprop uit 1990. Dit toestel is geleaset van het Zweedse Amapola Flyg, maar heeft een eigen crew. Het toestel heeft een maximale capaciteit van 62 passagiers, maar is momenteel geconfigureerd met 50 stoelen in een 2-2 opstelling. Aan boord vind je enkel Economy class.

Het Fokker 50 toestel waarmee Air Antwerp naar Londen City vliegt.
Het Fokker 50 toestel waarmee Air Antwerp naar Londen City vliegt.

Codeshare

De uitbreiding van de codeshare-overeenkomst met KLM is geen uitbreiding van de routes die Air Antwerp zelf vliegt. Op de korte termijn zal het namelijk nog steeds gaan om Antwerpen (ANR) – London City (LCY).  Het gaat hier om KLM routes die Air Antwerp ook zal gaan verkopen. Het gaat om drie bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk die vanuit Amsterdam aangeboden worden. Dat zijn:

  • Amsterdam – Londen Heathrow
  • Amsterdam – Manchester
  • Amsterdam – Newcastle.

Alhoewel de wijziging al op 27 oktober 2019 in zou moeten gaan zijn de routes nog niet te boeken via zowel Air Antwerp als KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *