KLM breidt samenwerking met Luggo verder uit1 min leestijd

KLM Boeing 787 Dreamliner winterdienstregeling 2023/2024

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen juni is KLM een pilot gestart om bagage thuis op te laten halen door Luggo. Deze service is nu verder uitgebreid naar alle KLM-bestemmingen, met uitzondering van alle bestemmingen in de Verenigde Staten.

KLM werkt samen met Luggo voor bagage

De samenwerking tussen KLM en Luggo is beschikbaar voor alle passagiers van de luchtvaartmaatschappij die in Nederland wonen. Daarnaast moet de vlucht starten vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Passagiers die gebruik willen maken van de bagage-ophaalservice kunnen dit reserveren via Luggo. De bagage zal thuis gewogen en ingecheckt worden.

Luggo brengt de bagage voor je naar de luchthaven. Door gebruik te maken van de service kunnen passagiers zonder (zware) bagage naar de luchthaven reizen en daarna direct doorlopen naar de veiligheidscontrole. De opgehaalde bagage kun je op je bestemming weer van de bagageband halen.

Verdien extra Flying Blue miles met de KLM Package Deals KLM Luggo

De kosten voor de service zijn afhankelijk van de ophaalplaats. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam, dan kost het ophalen van een koffer voor een reis naar Helsinki €37,95. Woon je in Nijmegen, dan moet je hier €58,95 voor betalen. Daarnaast komt er nog een klein bedrag aan brandstoftoeslag bij. Een tweede koffer op laten halen is op dit moment gratis. De service is niet beschikbaar voor inwoners van de waddeneilanden.

Er zijn echter wel een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de service. Zo moet je zelf online inchecken. De service is te boeken tot twee dagen voor vertrek en kan tot 72 uur voor vertrek kosteloos worden geannuleerd. De service is niet beschikbaar voor handbagage. Het is alleen mogelijk om de service te boeken voor de standaardhoeveelheid bagage volgens de ticketvoorwaarden. Neem je extra bagage mee of heeft het een afwijkend formaat, dan moet je dit zelf meenemen naar de luchthaven.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  ‘Woon je in Nijmegen, dan moet je hier €58,95 voor betalen. Daarnaast komt er nog een klein bedrag aan brandstoftoeslag bij.”

  Ha ha ha ha ha. Het is maar net wat een Nijmeegse gek ervoor geeft, blijkbaar!

  “Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam, dan kost het ophalen van een koffer voor een reis naar Helsinki €37,95.”

  Oh? Dus de prijs hangt niet alleen af van waar de bagage wordt opgehaald, maar ook van je bestemming?!?

  Vreemd concept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *