KLM voegt vluchten naar San Jose en Panama City samen2 min leestijd

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM voegt vanaf januari volgend jaar de vluchten naar San Jose in Costa Rica en Panama City samen. Normaliter werden de vluchten naar San Jose gecombineerd met Liberia, maar deze bestemming heeft de luchtvaartmaatschappij geschrapt. In Panama City kun je bijvoorbeeld verblijven in het Waldorf Astoria hotel.

KLM naar San Jose en Panama City

De start en landingsbaan van Liberia is in slechte staat en heeft onderhoud nodig. Dit onderhoud vind dit jaar plaats en loopt door tot volgend jaar. KLM heeft echter besloten om de bestemming uit de winterdienstregeling te halen. Passagiers die een ticket naar Liberia hebben worden automatisch omgeboekt naar San Jose. De kosten voor het vervoer tussen de beide bestemmingen neemt de luchtvaartmaatschappij echter niet voor haar rekening.

Vanaf 1 januari voegt KLM de vluchten naar San Jose en Panama City samen. KL721/727 vertrekt om 12.40 uur uit Amsterdam en komt om 17.25 uur lokale tijd aan in San Jose (SJO). De vlucht naar Panama City vertrekt om 19.10 uur lokale tijd en komt om 21.30 uur lokale tijd aan in Panama City (PTY). Een uur later vertrekt het toestel weer en komt de volgende dag om 14.45 uur aan in Amsterdam.

Vlootvernieuwing bij KLM

Met deze wijziging veranderd ook het toestel dat de luchtvaartmaatschappij inzet. Tot en met december vlieg je met een Boeing 787-9 Dreamliner naar Costa Rica. In dit toestel is plaats voor 30 passagiers in World Business class, 21 in Premium Comfort en 224 in Economy Class. In deze cabine is ook plaats voor 48 passagiers in Economy Comfort.

Vanaf januari vlieg je met een Boeing 777-200ER naar beide luchthavens. Op dit moment heeft dit toestel nog geen Premium Comfort en nieuwe World Business Class aan boord. In de loop van volgend jaar worden deze toestellen omgebouwd. In de huidige configuratie is plaats voor maximaal 320 passagiers. Als het toestel de nieuwe cabines aan boord heeft is er plaats voor 288 passagiers.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Xandrios zegt

    Flinke downgrade dus, zowel qua bestemming als vliegcomfort. De 777-200 is, niet omgebouwd, ondertussen het toestel van KLM om te vermijden.

    Betere keuze is nu waarschijnlijk om via CDG te vliegen. AF zet een A350 in naar SJO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *