ITA Airways ontvangt eerste Airbus A321neo2 min leestijd

Nieuwe Airbus A321neo ITA Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week mocht ITA Airways haar allereerste Airbus A321neo in ontvangst nemen. Tijdens een ceremonie in Hamburg werd het toestel onder toeziend oog van zowel ITA als Airbus geïntroduceerd. Het nieuwe vliegtuig in herkenbare blauwe livery gaat straks op medium haul routes vliegen en heeft daarom naast Economy en Premium Economy ook een full flat Business Class cabine aan boord.

Nieuw binnen bij ITA: De Airbus A321neo

Afgelopen vrijdag mocht ITA haar eerste Airbus A321neo in ontvangst nemen. De Italiaanse staatsmaatschappij heeft een all-Airbus vloot. Naast de A320 familie vliegt ITA ook met de A220, A330neo en A350. De A321neo zal gaan vliegen op medium haul routes, dan moet je onder meer denken aan het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het nieuwe vliegtuig (registratie: EI-HXA) draagt de naam van de Italiaanse sporter Massimiliano Rosolino. Hij werd in 2000 Olympisch kampioen tijdens de Spelen in Sydney.

Inmiddels heeft het nieuwe vliegtuig haar ferry vlucht van Hamburg naar Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport (FCO) gemaakt. Fiumicino is het grootste vliegveld van Rome en ook een hub van ITA. Vanuit deze luchthaven zal de A321 dan ook waarschijnlijk gaan vliegen.

Nieuwe Airbus A321neo ITA Airways

Reisklassen in de ITA A321neo

De gloednieuwe Airbus A321neo van ITA heeft 3 reisklassen aan boord. En dat is veel voor een Europees narrowbody toestel en een unicum voor ITA. Er zijn in dit vliegtuig namelijk 12 Business Class stoelen die volledig plat kunnen. Achter de Business cabine is nog eens plaats voor 12 Premium Economy passagiers. De resterende 141 stoelen staan in Economy Class, hiervan staan er 12 in Comfort Economy.

Het toestel heeft de nieuwe Airbus Airspace cabine. Naast vernieuwde LED cabineverlichting om jet lag te verminderen is er ook gedacht aan extra grote bagagebakken. Elke stoel is voorzien van een eigen inflight entertainment systeem dat niet onderdoet voor een widebody kist. In Business Class meet het 4K scherm 17,3 inch, in Premium Economy 15,6 inch en in Economy 13,3 inch. Er is ook WiFi beschikbaar aan boord.

Italiaanse elegantie

Het ontwerp van de cabine moet de Italiaanse elegantie uitstralen. Designer Walter de Silva hield daarbij natuurlijke kleuren en materialen in het achterhoofd. In haar persbericht omschrijft ITA haar nieuwe cabine ervaring alsof passagiers zich in een karakteristiek Italiaans dorpje wanen. Of dat echt zo is moet je zelf maar gaan ervaren. ITA heeft af en toe interessante Business Class deals. Wellicht komt daar deze nieuwe A321neo ook eens voorbij.

Bron foto’s: Airbus en ITA Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *