Drie weken lang minder treinen rondom Schiphol2 min leestijd

Treinstation Schiphol Airport (Foto: InsideFlyer Nederland)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf maandag 13 november tot maandag 4 december 2023 rijden de treinen van en naar Schiphol volgens een aangepaste dienstregeling. Het station Schiphol Airport wordt de komende periode namelijk onder handen genomen. De Nederlandse Spoorwegen meldt dat de dienstregeling per dag kan verschillen.

Renovatie perrons Station Schiphol Airport

ProRail voert tot en met 2028 meerdere malen per jaar onderhoud uit aan het spoor rondom de luchthaven. Het doel van deze werkzaamheden is het toekomstbestendig maken van het station Schiphol Airport. In de komende drie weken staan er ook spoorwerkzaamheden op de planning. Er wordt onder meer gewerkt aan het verhogen van het spoor. Het doel van het verhogen van het spoor is om een gelijkvloerse instap tussen trein en perron te realiseren. Dit is van essentieel belang om de trein toegankelijker te maken voor mensen die minder goed ter been zijn.

Tijdelijk minder treinen naar de luchthaven

Volgens NS kunnen de aanpassingen in de dienstregeling de komende weken per dag verschillen. Het treinverkeer wordt op meerdere momenten en op diverse trajecten gestremd. Ten eerste geldt dit voor onder andere voor het traject tussen Leiden Centraal en Schiphol (3 december). Daarnaast zullen de intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal in het weekend van 18 en 19 november niet stoppen op de luchthaven. In de regel stoppen deze intercity’s op station Schiphol Airport, maar tijdens dat weekend is men aangewezen op reguliere intercity’s.

Reizigers die in de komende weken van, naar of via de luchthaven reizen, wordt geadviseerd om van tevoren de online reisplanner of NS app te raadplegen.

Treinstation Schiphol Airport (Foto: InsideFlyer Nederland)

Groot Onderhoud Schiphol

Niet alleen het renoveren van de perrons en het ophogen van het spoor vallen onder het project Groot Onderhoud Schiphol. Ook het creëren van extra ruimte op de perrons en daarnaast het vervangen van delen van de bovenleiding zijn tevens onderdeel van dit omvangrijke project. De opknapbeurt van het spoor moet de doorstroming van het knooppunt Schiphol verder bevorderen.

Volgens ProRail kunnen passagiers vanwege de werkzaamheden de komende periode ook hinder ondervinden van stof en geluidsoverlast. Via deze website van de NS kan je alle informatie terugvinden aangaande de huidige werkzaamheden.

Reis naar Schiphol met de KLM bus

Wellicht loont het om in plaats van de trein gebruik te maken van de busservice die KLM aanbiedt. Vanuit diverse steden in Nederland laat KLM bussen naar de luchthaven rijden. Deze service is op de KLM website te boeken door als vertrekpunt de halte waar je start in te vullen (check dit artikel voor de details). De bus is ook na het boeken nog gratis toe te voegen via de klantenservice.

Bron: NS en ProRail
Bron afbeeldingen: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *