Zo ziet de nieuwste Airbus A330neo van ITA Airways eruit3 min leestijd

Zo ziet de nieuwste Airbus A330neo van ITA Airways eruit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nog meer goed nieuws bij ITA Airways. Na de gedeeltelijk overname door de Lufthansa Group, ontvangt de maatschappij ook haar nieuwste longhaul toestel. ITA Airways kan nu de Airbus A330neo toevoegen aan haar vloot. De A330neo van ITA heeft een moderne cabine in dit artikel lees je er meer over.

Vloot van 17 Airbus A330neo’s

Op 26 mei 2023 ontving ITA Airways haar eerste Airbus A330neo in Toulouse. Na het in ontvangst nemen van het toestel vloog het naar Rome Fiumicino, waarbij de tank voorzien was van onder andere 16% SAF.

Zo ziet de nieuwste Airbus A330neo van ITA Airways eruit

Het nieuwe toestel is voorzien van het ITA-kleurenschema en heeft de naam Gelindo Bordin gekregen. Gelindo is een Italiaanse marathonloper en olympisch kampioen. Een logische keuze, want de maatschappij heeft ervoor gekozen Italiaanse sporters te eren door vliegtuigen te voorzien van verschillende namen van bekende sporters.

De Italiaanse maatschappij verwacht na deze levering nog 16 toestellen van hetzelfde type. Vanaf juni zal het toestel ingezet gaan worden op vluchten naar Delhi, New York, Miami, en Sao Paolo.

In de cabine van de ITA A330neo

De Airbus A330 van ITA heeft een zeer moderne en stijlvolle cabine. Deze cabine is door Walter de Silva ontworpen. Comfort, elegantie, eenvoud en vooral het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren vormen de kern van het concept van een goede tijd en comfort aan boord, aldus ITA Airways. De zand- en blauwtinten zijn de overheersende kleuren in de cabine. Op de hoofdsteun vind je het geborduurde logo van ITA Airways.

Zo ziet de nieuwste Airbus A330neo van ITA Airways eruit
De Business Class in de nieuwe A330neo van ITA Airways

In de Premium Economy en Economy Class zijn de stoelen voorzien zijn een vlekbestendige stof. De kleuren in het toestel veranderen mee met het moment van de vlucht en dag en resulteren in zes lichtscenario’s. Zo heb je tijdens de maaltijd andere kleuren dan bijvoorbeeld tijdens het instappen van het vliegtuig.

In de cabine tref je 30 Thompson Vantage XL stoelen in Business Class. Deze kunnen geheel plat en vormen hierdoor ook een bed. De stoelen staan in een 1-2-1 configuratie. De Premium Economy Class bestaat uit 24 stoelen in een 2-3-2 opstelling. Tot slot is er de Economy Class met 237 stoelen, waarvan 36 stoelen tot de Comfort Economy behoren.

Entertainment aan boord

ITA Airways heeft niet alleen een geheel nieuw ontworpen cabine aan boord van deze Airbus A330neo, ook het entertainment systeem is vernieuwd. In de Business Class tref je een 17,3” scherm, in Premium Economy een 15,6” en in Economy een 13,3” scherm.

Zo ziet de nieuwste Airbus A330neo van ITA Airways eruit
Premium Economy bij ITA.

De schermen hebben een touchscreen en ondersteunen 4K beeldmateriaal. Je vindt er meer dan 372 uur aan films en 22 uur aan muziek, genoeg dus voor een lange vlucht! Ook is er de mogelijkheid om via Bluetooth je draadloze koptelefoon te koppelen. Tot slot is er een WiFi service aanwezig. Je kunt drie verschillende pakketten aanschaffen: messaging, browsing of streaming.

Zo ziet de nieuwste Airbus A330neo van ITA Airways eruit
Economy Class

Bron & Beeldmateriaal: ITA Airways

Reacties

  1. JdV zegt

    Kijk. De bc in deze toestellen is met deurtjes en de nieuwste stoelen al weer stuk beter dan het harde klem product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *