Papieren boarding pass in de toekomst verleden tijd?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door het coronavirus staat de hele reiswereld op z’n kop. Naast de vele screeningprocedures, afstand houden, het dragen van mondkapjes en een beperkte service aan boord, krijgen passagiers alsmaar meer te maken met weer nieuwe maatregelen. Om het virus zoveel mogelijk in te dammen is het natuurlijk verstandig om zoveel mogelijk een digitale boarding pass te gebruiken. Deze trend was voor de uitbraak van het virus al in opkomst, hetzelfde geldt voor pasjes van loyaliteitsprogramma’s. Maar zou de papieren boarding pass met de komst van het coronavirus in de toekomst verleden tijd kunnen zijn?

Papieren boarding pass in toekomst verleden tijd?

Luchtvaartmaatschappijen doen er tegenwoordig alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Denk hierbij aan het niet meer aanbieden van in-flight magazines tijdens de vlucht. Ook bij de check-in kiosken neemt men voorzorgsmaatregelen. Als je incheckt voor je vlucht bij een check-in balie, krijg je bij de meeste maatschappijen nu nog wel een gewone boarding pass.

Boarding pass; Iberia
Bij de meeste maatschappijen kun je voorlopig nog wel een gewonen boarding pass krijgen.

Op bepaalde luchthavens zoals Singapore kun je soms niet eens airside zonder papieren boarding pass. En als je in de VS met een papieren boarding pass airside wilt, moet je deze eerst laten zien aan een TSA agent die er dan wat met een pen opschrijft. Dat zijn wel allemaal handelingen die het virus verder kunnen verspreiden. Daarom moeten passagiers in de VS nu zelf de boarding pass scannen en omhoog houden zodat de agent deze kan zien.

Mobiele boarding passen in opkomst

De mobiele boarding pass was al populair voor de uitbraak van het virus. Bepaalde maatschappijen zoals Ryanair verplichten passagiers zelfs om vooraf online in te checken en geven je zelfs een boete wanner je dit niet 4 uur van te voren hebt gedaan. Zo maakte ik vorig jaar nog deze fout toen ik op de luchthaven van Bogotá wilde inchecken voor mijn vlucht met Wingo naar Quito.

Met de komst van het virus worden passagiers verzocht om zelf hun boarding pass te scannen. Het zal je waarschijnlijk dan ook niet verbazen dat mobiele boarding passen in opkomst zijn. Bij bepaalde maatschappijen worden passagiers zelfs automatisch ingecheckt.

KLM Social Media
De mobiele boarding pass is in opkomst (bron: KLM)

Dat papieren boarding passen minder populair worden is natuurlijk voor de verzamelaar van boarding passen minder leuk nieuws. Zelf check ik ook nog altijd gewoon in bij de balie om maar zo’n papieren boarding pass te bemachtingen voor mijn collectie. Maar doordat bijna iedereen tegenwoordig over de mogelijkheid beschikt om in te checken vanaf een telefoon en zo je boarding pass zelf te scannen en te laten zien aan een agent, zou de papieren boarding pass wel eens verleden tijd kunnen worden.

Zeker nu er alles aan gedaan wordt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vooralsnog kun je gewoon nog een papieren boarding pass krijgen, maar als dat in de toekomst zo blijft is nog maar de vraag…

Denk jij dat de papieren boarding pass in de toekomst gaat verdwijnen? Laat het hieronder weten in de comments.

Bron van info: Simple Flying

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *