InsideFlyer Mileage Run Wedstrijd4 min leestijd

mileage run wedstrijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De mileage run wordt een steeds groter fenomeen en alhoewel sommigen beweren dat de mileage run is uitgestorven of het bijna niet meer mogelijk is om “goedkoop” iets te boeken, zijn er altijd mensen die een manier vinden om de meest krankzinnige routes in elkaar te knutselen voor zo weinig mogelijk geld. Daarom leek het ons een leuk idee om een soort mileage run wedstrijd te organiseren en te zien waar jullie toe in staat zijn…

Op het InsideFlyer forum is er een topic waarin mensen hun creativiteit tonen en waar ideeën worden uitgewisseld, misschien dat je hier alvast wat inspiratie kan opdoen.

Mileage Run Wedstrijd

Naar aanleiding van een onverwachte zakenreis die ik in juni ga maken kreeg ik ineens de mogelijkheid om een trip in elkaar te puzzelen en daarom kwamen we met een idee op de proppen om hier een mileage run wedstrijd van te maken. Ik heb mijn trip ondertussen geboekt en heb daarbij het aantal award miles wat ik ga verdienen gemaximaliseerd, evenals het aantal EQM (Elite Qualifying Miles). Dus ik heb absoluut geen baat bij de resultaten van deze wedstrijd.

Normaal gesproken draait een mileage run erom om zo goedkoop mogelijk te vliegen en zoveel mogelijk miles te verzamelen. Maar aangezien het hier een zakenreis betreft en dus door het bedrijf betaalt wordt, gaan we een zogenaamde premium mileage run doen, met andere woorden in business class of zelfs first class zolang het maar binnen het budget valt.

De mileage run wedstrijd zal er in bestaan om aan de hand van een vast budget een reis samen te stellen en hier zoveel mogelijk award en elite qualifying miles mee te verdienen. Het maakt niet uit bij welke alliantie of luchtvaartmaatschappij, laat jullie creativiteit de vrije loop gaan. Jullie zullen wel rekening moeten houden met een aantal spelregels waaraan deze wedstrijd gebonden is.

Aan het einde van de contest zullen er 3 potentiële winnaars worden uitgekozen en door manier van loting zal de uiteindelijk winnaar worden getrokken en die zal een originele prijs krijgen toegestuurd.

Spelregels

Om deze mileage run wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal voorwaarden gesteld waaraan je moet voldoen om jouw inzending mee te laten tellen:

 • Reisperiode: 25 juni tot en met 9 juli (vertrek op 25 juni, terugvlucht op 9 juli, enkel deze precieze data zijn geldig);
 • Vertrekpunt: AMS of BRU
 • Bestemming: Colorado Springs – IATA code is COS (thuisplaats van InsideFlyer)
 • Klasse: mileage run moet in business of first class geboekt worden (tenzij er geen business class beschikbaar is zoals bij sommige US domestic flights, maar dan moet het klasse Y zijn);
 • Budget: maximaal 2300 euro;
 • Luchtvaartmaatschappij: airlines behorende tot OneWorld, SkyTeam of Star Alliance;
 • Award miles: zoveel mogelijk;
 • EQM: genoeg miles om een (low tier) elite status te verdienen;
 • Segmenten: geen minimum of maximum hiervoor;
 • Stopover: minimum 1 stopover (verblijf langer dan 24 uur op 1 plaats).

Indien je een mileage run indient voor deze wedstrijd moet ie dus aan al de bovenstaande voorwaarden voldoen, jullie inzendingen zullen door de leden van Mileholics Anonymous groep worden gekeurd.

mileage run wedstrijd
Mileholics Anonymous

Deadline

Jullie hebben tot en met 20 mei om 23u59 de tijd om jullie creaties in te dienen. De deelname aan deze mileage run wedstrijd is héél simpel, jullie dienen in dit topic op het forum de gevonden route uit de doeken te doen inclusief een kleine analyse ervan.

Deze analyse moet bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Routebeschrijving, bijvoorbeeld AMS-LHR-XXX-YYY-ZZZ-COS-…;
 • Screen print van Great Circle Mapper met daarop de route;
 • Screen print van kostprijs & boekingsklasse;
 • Aantal verdiende award miles;
 • Aantal verdiende elite qualifying miles;
 • Airlines & alliantie vermelden;
 • Verdiende elite status.

Je moet er tijdens het zoeken naar de mileage run vanuit gaan dat je nog geen elite status hebt bij een airline! Dit wil zeggen dat je geen extra bonus miles kan verdienen op basis van elite status, zoals je bijvoorbeeld bij American Airlines als Platinum member 100% bonus award miles zou krijgen.

Let the games begin!

Laat jullie creativiteit de vrije loop gaan, want we zijn benieuwd welke routes jullie kunnen verzinnen! Indien jullie nog verdere vragen of opmerkingen hebben betreffende deze mileage run wedstrijd, aarzel dan niet om deze te stellen in het topic op het forum.

We wensen jullie veel plezier en succes!

 

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *