Inreisverbod Verenigde Staten voor alle Schengenlanden1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan, heeft President Trump gisteravond een inreisverbod aangekondigd dat geldt voor reizigers uit Schengenlanden die naar de Verenigde Staten reizen. Reizigers uit 26 landen, waaronder Nederland en België, mogen de komende 30 dagen niet naar de Verenigde Staten reizen. Het inreisverbod gaat zaterdagochtend 4:59 Nederlandse tijd in en duurt dus tot 13 april. President Trump heeft deze beslissing genomen, omdat Europa niet genoeg maatregelen zou hebben genomen tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen in de Verenigde Staten is ondertussen opgelopen tot 1300 en dit zou volgens Trump komen doordat mensen het virus vanuit Europa hebben overgedragen.

inreisverbod, Amerika
Het inreisverbod betekent nogal wat voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen.

De Europese Raad is niet te spreken over het inreisverbod en de gevolgen zijn groot voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Vanaf Schiphol vertrekken dagelijks vluchten naar maar liefst 19 Amerikaanse bestemmingen. KLM zat al in zwaar weer nadat het marktaandeel naar China wegviel, maar dat verergert nu dus met het wegvallen van vluchten naar de Verenigde Staten. Binnenkort komt er meer nieuws hoe het nieuwe vluchtschema er uit komt te zien.

Gevolgen inreisverbod Verenigde Staten voor reizigers

Een inreisverbod voor de komende 30 dagen betekent veel voor de reizigers. Volgens reisorganisatie ANVR hebben reizigers recht op een terugbetaling, maar dat hangt van verschillende factoren af. Reizigers wordt geadviseerd om contact op te nemen met de partij waar zij hun reis hebben geboekt. Delta Air Lines laat weten dat reizigers hun vlucht gratis kunnen omboeken t/m 31 mei. American en United Airlines kondigden eerder deze week al aanpassingen aan.

Reacties

  1. JdV zegt

    Je vliegt naar Curacao. Daar pak je het vliegtuig naar Miami. Hoe onderscheid de VS houders van een NL paspoort uit NL van houders van een NL paspoort uit de Antillen?
    En geldt datzelfde dan voor de diverse Franse territoria in dd Caribbean?

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Hi Jeroen, belangrijk om te weten is dat het hier om de Schengenzone gaat en daar vallen Curacao en de Franse overzeese gebieden niet onder. Reizigers die de laatste 14 dagen in de Schengenzone zijn geweest komen de VS niet binnen. Reizigers met een paspoort van een Schengenland en die de laatste 14 dagen niet in het Schengengebied zijn geweest, worden gewoon toegelaten in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *