American en United reduceren vluchten naar Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de uitbraak van het Coronavirus reduceren United en American Airlines het aantal vluchten naar Europa. In februari schrapten de Amerikaanse maatschappijen al verschillende vluchten naar bestemmingen in Azië. Ook binnen Amerika is er minder vraag.

Minder vluchten

Op Routesonline is te zien dat United het vluchtschema naar Europese bestemmingen behoorlijk heeft ingekort. Zo zal er maar 5 keer per week worden gevlogen tussen Brussel en Chicago. Daarnaast verandert United ook het toestel op deze route naar een Boeing 787-10 Dreamliner. Ook naar Parijs, Frankfurt, München, Barcelona, Manchester en verschillende bestemmingen in Italië zullen passagiers een beperkter vluchtaanbod hebben. Het vluchtschema naar Amsterdam blijft vooralsnog ongewijzigd.

United Airlines 787
United Airlines gaat de komende maanden minder vliegen op Europese bestemmingen.

American Airlines vliegt vanaf eind maart zelfs helemaal niet meer op Rome, Milaan en Venetië. Op Barcelona, Madrid en Parijs zal de maatschappij minder vliegen. Beide maatschappijen hopen zo snel mogelijk weer meer te vliegen, maar zeker nog tot juni is dit helaas niet mogelijk.

Vluchten wijzigen

Net als bij KLM bestaat er de mogelijkheid om vluchten kosteloos te wijzigen. Zo liet United gisteren weten dat er voor vluchten die geboekt zijn voor 2 maart, met reisdatums tussen 9 maart en 30 april, geen wijzigingskosten in rekening worden gebracht. De boekingsklssse of fare speelt hierbij geen rol. Ook American Airlines heeft een zelfde soort beleid toegepast. Voor alle vluchten die geboekt zijn voor 1 maart, met reisdatums tussen 10 maart en 30 april rekent de maatschappij geen wijzigingskosten.

American Airlines Miles Maximaliseren - Featured
Ook American Airlines brengt geen wijzigingskosten in rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *