Hyatt Regency Amsterdam geopend2 min leestijd

Hyatt Regency Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Amsterdam is weer een ketenhotel rijker met de vroege opening van het Hyatt Regency Amsterdam afgelopen maand. Het 5 sterren hotel in de Plantagebuurt is de derde vestiging van Hyatt, naast het Andaz Prinsengracht en het Hyatt Place nabij Schiphol. De accommodatie omvat 211 kamers, waaronder 15 suites en een Regency Club lounge.

Locatie

Het Hyatt Regency is gelegen aan de Sarphatistraat, in het hippe stadsdeel Oost. Metrostation Weesperplein, Hortus Botanicus en Artis liggen vlakbij. Hiermee is het een goede uitvalsbasis voor zowel toeristen als zakelijke reizigers.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kamers

Het hotel telt 211 kamers waarvan 13 Regency Suites, één Ambassador Suite en één Spinoza suite. Alle kamers bieden kosteloos internet aan en zijn modern ingericht met een bureau, walk-in regendouche en flexibel meubilair. Voor de decoratie met botanische kunstwerken is inspiratie geput uit de omgeving van het hotel.

Standaard kamers meten 23 tot 30 vierkante meter. Kamers met een canal of skylineview zijn 30 vierkante meter. Gasten in een Regency Club kamer hebben een kamer van 30-40 vierkante meter en krijgen bovendien toegang tot de Regency Club lounge op de tweede verdieping. Hier is ’s ochtends een continentaal beschikbaar en de rest van de dag drankjes. ’s Avonds is er ook een cocktail en hors d’oeuvres service.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Met 126 vierkante meter is de Spinoza suite the best room in the house met een aparte livingroom, diningroom, kitchenette en inloopkast. Ook gasten in de suites krijgen toegang tot de Regency Club net als World of Hyatt Globalist leden. Explorist leden kunnen één van hun 4 jaarlijkse toegangsvouchers inwisselen voor loungetoegang.

Culinair

Het hotel biedt met ‘Mama Makan’ een moderne versie van een Grand Café in Indonesië onder leiding van chef Paul Verheul. Het all-day dining restaurant met 150 zitplaatsen biedt zowel een Nederlandse en Europese keuken als Indonesische specialiteiten. Met een aparte straatingang mikt Mama Makan ook op locals.

Hyatt Regency Amsterdam
Mama Makan

In de lobbybar kunnen gasten en omwonenden terecht voor een kop koffie of juist een specialty cocktail. In de zomer is er een buitenterras.

Verder kunnen hotelgasten 24/7 terecht bij de Market voor drankjes en snacks.

Faciliteiten

Het hotel heeft een 24-uurs fitness, sauna en stoombad en ruim 500 vierkante meter aan meeting en event ruimte. Hieronder valt een balzaal van 200 vierkante meter en 3 meeting rooms met een capaciteit tot 60 personen.

Conclusie

Met de opening van het Hyatt Regency heeft Amsterdam er weer een uitstekend hotel bij. Recente nieuwe hotels zaten óf in het top segment of juist in de drie-sterren categorie. Het Regency zit net onder het luxe Andaz en ruim boven het select-service Hyatt Place. Door deze full-service positie, de locatie en de functionele, modern ingerichte kamers is het een interessante optie voor een bezoek aan de hoofdstad, zowel voor business als leisure redenen. Voor World of Hyatt Globalist en Explorist leden is vooral de aanwezigheid van de Regency Club een groot pluspunt. Ik ben wel benieuwd naar de service en het aanbod in de lounge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *