Hyatt Regency Amsterdam – geopend vanaf 1 juni 2017

Hyatt Regency Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de opening van het Andaz Hotel in 2012 en het Hyatt Place hotel in Hoofddorp zal over enkele maanden in de regio Amsterdam een derde Hyatt hotel de deuren openen. Het Hyatt Regency Amsterdam is gevestigd aan de Saphatistraat 102-104 in Amsterdam. Dit is de locatie van het voormalige Emma kinderziekenhuis. Een deel van de oude facade van het pand is in stand gelaten bij de bouw van het hotel. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting en is men druk bezig met de werving van nieuw personeel.

Hyatt Amsterdam opening

Vorige week is de website van Hyatt ge-update en is er meer informatie bekend gemaakt over het 5-sterren hotel. Het hotel krijgt 211 kamer waarvan 15 suites. Er is een ondergrondse parkeergarage met 40 parkeerplaatsen alsmede een 24-uurs gym met sauna. Hotel krijgt een restaurant & bar met Indonesische invloeden, Mama Makan. Ook krijgt het hotel een Regency Club. Het eerste Nederlandse Hyatt hotel met een Club Lounge.

Gasten die een Regency Club kamer of een Suite geboekt hebben krijgen automatisch toegang tot de Regency Club lounge, alsmede leden met de Globalist status binnen het nieuwe World of Hyatt loyaliteits programma. Toegang tot de Hyatt Regency Club geeft recht op gratis ontbijt in de ochtend, drankjes en lichte versnaperingen gedurende de dag (koekjes, fruit, nootjes etc.). En in de avonduren zijn er veelal (warme) snacks en salades, en daarbij een open bar met alcoholische dranken.

Kamers

Het hotel heeft de volgende categorieën kamers:

-Standaard kamers, 23-30m2;

-Kamers met uitzicht, 30m2;

-Deluxe kamers, 40m2;

-Regency Club kamers, 30-40m2;

-Suites, 60-126m2.

Opvallend is dat de kamers redelijk ruim zijn voor Amsterdams begrippen. Ondanks dat op de Hyatt website staat aangegeven dat er al kamers geboekt kunnen worden vanaf 1 juni 2017 is dit in de praktijk nog niet mogelijk. Het prijsniveau van het hotel zich waarschijnlijk bevinden tussen het Andaz Amsterdam (dat een iets centralere ligging heeft) en het Hyatt Place Schiphol (dat een betere ligging heeft ten opzichte van de luchthaven).

Hyatt Regency Amsterdam

Categorie 4

Volgens de website van Hyatt wordt het Hyatt Regency Amsterdam een categorie 4 hotel. Dit houdt in dat een gratis nacht 15.000 Hyatt punten kosten. En bij een punten en cash boeking heb je voor 7.500 Hyatt punten en een bijbetaling van USD 100 een kamer. Dat is best een aantrekkelijk tarief, het Andaz Amsterdam is een categorie 6 hotel waarbij je 25.000 Hyatt punten moet inwisselen voor een gratis kamer of 12.500 Hyatt punten en een bijbetaling van USD 150. Heb je geen status bij Hyatt, geen enkel probleem! Want bij een boeking van een standaard kamer kun je ook upgraden naar een Regency Club kamer voor maar 3.000 Hyatt punten per nacht. Of je kunt upgraden van een standaard kamer naar een suite tegen inwisseling van 6.000 Hyatt punten per nacht.

Zodra het hotel opengaat zal ik een update posten. De pre-opening zal naar verwachting starten medio april 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *