Hilton Rotterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Enige tijd geleden verbleef ik enkele nachten in de grootste havenstad van ons land. Om verschillende hotels te kunnen beoordelen voor Ikvliegveel, besloot ik te gaan hotelhoppen. Ik starte mijn verblijf in Rotterdam in het Ibis Rotterdam City centre (klik), waarna ik verhuisde naar het Hilton Rotterdam, gelegen aan het Weena – vlakbij het Centraal Station, de Coolsingel en het Stadhuis van Rotterdam. Bij aankomst vanaf het Hofplein was ik weinig onder de indruk van het Hilton: het gebouw zag er vrij gedateerd uit vanaf de buitenkant.

Hilton Rotterdam
De buitenkant van het hotel – weinig inspirerend…

Bij binnenkomst in de lobby werd deze mening gelukkig volledig bijgesteld, de lobby was -in tegenstelling tot de buitenkant- mooi, stijlvol en goed verzorgd ingericht:

Lobby Hilton Rotterdam
Zithoeken en open haard in de lobby

Naast een aantal zithoeken, wat computers, de ingang tot de executive lounge en de ingang naar het restaurant bevond zich in de lobby natuurlijk ook de receptie, waar ik met een grote glimlach ontvangen werd.

Lobby Hilton Rotterdam
Kerstboom in de lobby (linksachterin is de receptie)

Bij het inchecken werd meteen opgemerkt dat ik een Hilton HHonors Gold-card had en er werd mij een kamerupgrade, toegang tot de executive lounge en een gratis ontbijt aangeboden. Het grappige is dat er naast mij tegelijkertijd een man en een vrouw incheckten die gelijk aan de andere receptioniste vroegen of zij zich ook konden aanmelden voor ‘dat spaarprogramma van hem’ – altijd een slimme keuze! Toen het inchecken gereed was, ging ik naar mijn kamer op de 8e verdieping. Mij viel meteen op dat -ondanks dat het hotel kennelijk zeer recent gerenoveerd was- alles nog steeds vrij oubollig aandeed: de lift en de gangen waren in tegenstelling tot de lobby vrij ouderwets en een beetje stoffig.

Hilton Rotterdam
De weinigzeggende gang naar de kamer

Executive King Room

Mijn kamer, een Executive King Room, bevond zich ongeveer aan het einde van de gang, een stukje lopen vanaf de lift. De kamer bestond uit een groot tweepersoonsbed, een klein bureau en een aparte stoel.

Hilton Rotterdam Executive Room
Mijn kamer: een King Executive Room
Hilton Rotterdam Executive Room
Zithoek
Hilton Rotterdam Executive Room
Bureau

Ik vond de kamer niet overdreven modern ingericht (sterker nog: naar mijn smaak was het enigszins ouderwets), dus ik was er niet helemaal zeker van of mijn kamer nou gerenoveerd was of niet. Hoe dan ook, de kamerinrichting was goed verzorgd, met een grote flatscreentelevisie, een iPod-dockingstation en een wekkerradio met heel veel opties. Verder bevonden zich ook badjassen, slippers en een grote kledingkast in de kamer.

Hilton Rotterdam Executive Room
Kamer vanaf de andere kant – vooral het hout zorgt ervoor dat het vrij ouderwets aandoet

Verder stond er ook een Nespresso-koffiezetapparaat op de kamer, wat ik altijd een groot pluspunt vind.

Hilton Rotterdam Executive Room
Flessen water op de kamer
Hilton Rotterdam Executive Room
Nespresso-apparaat – joepie!

Natuurlijk was er ook een badkamer, die helaas vrij klein was. De helft van de badkamer werd ingenomen door de douche, die gelukkig een heerlijke regendouchekop (en een gewone douchekop) had.

Hilton Rotterdam Executive Room
De badkamer – verrassend modern
Hilton Rotterdam Executive Room
Badkamer

Er stonden ook heerlijke doucheproducten. Een nadeel van de douche was overigens dat de hele badkamer (die dus vrij klein was) drijfnat was na ongeveer 5 minuten douchen. Kennelijk zat er ergens bij de isolatie van de douchedeur iets niet helemaal goed.

Hilton Rotterdam Executive Room
Lekkere toiletartikelen

Hotel Faciliteiten

Op de kamer lag een flyer met informatie over de faciliteiten van het hotel. In het Hilton Rotterdam zit een aantal zalen en vergadermogelijkheden waar -gezien de flyers met verschillende evenementen- ook veel feesten worden gehouden. Verder is er ook een fitnesscentrum, waar ik tijdens mijn verblijf geen gebruik van heb gemaakt. Daarnaast zit er een -kennelijk goed en bekend- restaurant op de begane grond: De Stadshal, waar ik ’s morgens kon ontbijten.

Restaurant Stadshal Hilton Rotterdam
Het restaurant

Het ontbijtbuffet was niet overdreven uitgebreid, maar alles was van ontzettend goede kwaliteit. Ik heb dan ook heerlijk kunnen ontbijten. Daarnaast is het personeel ook erg attent en stond constant klaar om een glaasje jus d’orange of een kopje koffie bij te schenken. Ook was er een klein menuutje met de specialiteit van de dag – een leuke toevoeging aan het gewone buffet.

Restaurant Stadshal Hilton Rotterdam
Een heerlijk ontbijtje

Naast het restaurant was er op de begane grond ook een Executive Lounge, waar ik, doordat ik een executive kamer had,  toegang tot had. De lounge was redelijk ruim met een aantal zitjes, wat hogere tafels om aan te eten of te werken en een tweetal (razendsnelle!) computers.

Executive lounge Hilton Rotterdam
De executive lounge
Executive lounge Hilton Rotterdam
Zithoeken in de executive lounge

’s Morgens is er een ontbijtbuffet in de lounge (waar ik geen gebruik van maakte omdat ik in het restaurant besloot te ontbijten) en overdag is er een buffetje met frisdrank, warme dranken en een aantal soorten snoepjes en nootjes.

Executive lounge Hilton Rotterdam
Frisdrank en koffie

’s Avonds vanaf 6 uur staan er ook wat alcoholische dranken: een aantal soorten bier en wijn. Daarnaast is er een heerlijk hapjesbuffet met onder meer een selectie koude kaassoorten en vleeswaren en warme frituurhapjes. Een executive lounge met Duvel en bitterballen, wat wil een mens nog meer?!

Executive lounge Hilton Rotterdam
Alcoholische dranken
Executive lounge Hilton Rotterdam
Heerlijke hapjes

Het personeel in de lounge was ontzettend vriendelijk. Op het moment dat ik er was, zat er telkens maar een handjevol mensen in de lounge, maar de vriendelijke dame die er werkte maakte met iedereen een gezellig praatje en deed aanbevelingen voor restaurants in de buurt. Ook bood ze iedereen telkens aan om een nieuw drankje voor ze in te schenken – erg attent!

Locatie

Dan de locatie van het hotel: zoals ik al aangaf, ligt het Hilton Rotterdam op loopafstand van het Centraal Station, de winkelstraten en uitgaansgebieden. Mocht je niet willen lopen, dan is er een tramhalte voor de deur en een metrostation praktisch onder het hotel. Een ideale locatie dus!

Hofplein Rotterdam
Het hotel ligt aan het Hofplein, waar de kamers aan de voorkant van het hotel uitzicht op hebben

Conclusie

Ook al vond ik de buitenkant van het hotel, de gangen en de kamers een beetje oubollig aandoen: ik heb een heerlijk verblijf gehad in het Hilton Rotterdam. De locatie is fantastisch, de bedden zijn comfortabel, het restaurant is erg goed en ik was zeer te spreken over de executive lounge. Kun je een mooie aanbieding krijgen – mét toegang tot de lounge? Dan is het Hilton Rotterdam een goede deal en zou ik zeker aanraden hier te verblijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *