Geen SkyTeam vlucht, wel Crown Lounge?

KLM Crown Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Loungetoegang is een belangrijk voordeel voor de frequente reiziger. Het is bekend dat SkyTeam Elite Plus passagiers gebruik kunnen maken van de KLM Crown Lounges op Schiphol, als zij vliegen met een SkyTeam airline. Het is minder bekend dat Flying Blue Gold en Platinum leden ook de KLM Lounge in kunnen als ze niet met SkyTeam vliegen. Daarvoor moeten zij wel vouchers aanschaffen.

Voor 15.000 Award Miles kunnen Gold en Platinum leden namelijk 5 loungevouchers aanschaffen. Met een voucher kan het Flying Blue lid de Crown Lounges op Schiphol gebruiken, ongeacht welke maatschappij hij/zij vliegt.

KLM Crown Lounge
Werken of relaxen in de KLM lounge, ongeacht airline

De voorwaarden hiervoor zijn als volgt:

 • Vouchers kunnen alleen worden aangeschaft bij de Crown Lounge receptie op Schiphol
 • Vouchers zijn tot één jaar na aanschaf geldig
 • Vouchers zijn persoonlijk, niet overdraagbaar en kunnen niet worden ingeruild
 • Vouchers zijn alleen te bestellen door Flying Blue Gold en Platinum leden en alleen in te wisselen op Schiphol

Conclusie

Deze mogelijkheid kan erg aantrekkelijk zijn voor Flying Blue leden die af en toe ook met een andere airline vliegen, of bijvoorbeeld noodgedwongen met KLM-dochter Transavia vliegen omdat KLM zelf een bestemming niet aandoet. De Crown Lounge is toch wel de beste airline lounge op Schiphol, en voorzie je 5 of meer keer per jaar niet met SkyTeam te vliegen, dan zijn de faciliteiten de voucher-set wel waard.

Reacties

 1. krabnov zegt

  Heb je als FB Gold/Platinum-deelnemer bij het inleveren van een voucher nog steeds de mogelijkheid om kosteloos een gast mee te nemen?

 2. Krabnov zegt

  Ik heb aan Flying Blue wat meer informatie gevraagd. En wat blijkt? Sinds kort is het niet meer mogelijk om Crown Lounge Vouchers te kopen:

  “Helaas is het niet meer mogelijk om toegang vouchers te kopen voor de KLM Crown Lounge.
  De link die u heeft meegestuurd is een verouderde pagina. Zoals u kunt zien staat dit niet meer op de partner pagina van http://www.klm.com en http://www.flyingblue.com . Via de onderstaande link vind u de huidige partner pagina: http://www.flyingblue.com/partners.html

  Helaas!

  • The Flying Dutchboy zegt

   Dat zou jammer zijn! Ik heb 21 december nog bevestiging gekregen van KLM dus als het veranderd zou zijn, is dat erg recent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *