Het kiezen van de juiste cruisemaatschappij3 min leestijd

Celebrity Equinox Cruise

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel werd als eerste gepubliceerd op Insideflyer.com op 20 januari 2016 door Marshall Jackson.

Waarom zou je kiezen voor een cruise? Omdat het een prijsvriendelijke manier kan zijn om Amerika te bezoeken en dan zeker Florida. Hier zijn talloze mogelijkheden voor vermaak onder de zon en het is een leuke manier om de Caraïben en Mexico te verkennen. Het is zelfs mogelijk om het te combineren met een mileage run naar de VS door bijvoorbeeld op cruise te gaan en de open jaw vluchten daar op af te stemmen. De dag van vandaag zijn er genoeg kortingen en promoties te vinden zodat je een cruise kan boeken voor een kostprijs van 50 US Dollar per dag (per persoon), inclusief alle maaltijden en accommodatie.

Harmony of the Seas
Image courtesy of Royal Caribbean International

Het kiezen van de juiste cruisemaatschappij kan bepalend zijn voor de optimale beleving van je cruise vakantie. “Welke cruise is geschikt voor mij?” is één van de meest gestelde vragen bij cruise rederijen. Het antwoord daarop hangt van veel verschillende factoren af, maar een slechte dag op een cruise is nog altijd beter dan een dag op het werk! Er zijn voor niemand vaste regels wanneer het aankomt op het kiezen van de juiste cruisemaatschappij, maar er zijn wel een aantal effectieve en betrouwbare basics die je kunnen helpen de best passende rederij te kiezen.

De grootste maatschappijen zoals Carnival, NCL en Royal Caribbean hebben eigenlijk altijd wel wat voor iedereen. Van surfsimulatoren tot klimwanden, je zult 24/7 iets kunnen vinden om jezelf te vermaken. Wat nog meer toevoegd aan het vakantiegevoel zijn de goed uitgeruste sportzalen, het nachtleven en het goede, al dan niet gastronomische eten. Het grootste gedeelte van de gasten op deze cruises zijn 20- en 40-jarigen (veelal met families), afhankelijk van de reisroute en de tijd van het jaar. Daarnaast vind je ook genoeg “oudere van dagen” die genieten van de sfeer op deze reizen. Wanneer je voor een kortere reisroute gaat van 3 tot 4 nachten, zul je altijd een jonger publiek aantreffen dan bij een langere trip.

Image courtesy of Royal Caribbean International
Image courtesy of Royal Caribbean International

Celebrity Cruises en Princess Cruises passen echter beter bij de leeftijden van 40 en ouder, met Holland America die zich ook op deze groep richt. Elk van deze rederijen is een wat exclusievere lijn van hun meer “massale” zusterbedrijven Royal Carribean en Carnival, en zijn een stapje hoger gepositioneerd in het segment. Ze delen de voordelen van hun vaste gasten, dus je hoeft niet opnieuw te beginnen met je klim op de cruise elite-status ladder. De avonden zullen misschien ietsje rustiger verlopen, maar je zult zien dat elk van deze maatschappijen zich focussen op luxe dineren en de echte ervaringen van een traditionele cruise. Ook hier geldt: hoe korter de reis, hoe jonger je medereizigers.

Celebrity Equinox Cruise
Celebrity Equinox – Image (c) 2015 Marshall Jackson

In het bovenste gedeelte van het cruise segment zie je maatschappijen zoals Azamara Club Cruises, Regent Seven Seas, Silversea of Seabourn. Deze rederijen bieden vaak kleinere en intiemere schepen, langere reizen, topklasse diner en bieden zorg voor een welgesteld en veelal gepensioneerd publiek. Je zult weinig 72-nachten durende “rondje rond Zuid-Amerika” reisroutes vinden bij Carnival of Royal Caribbean, die je wel kunt verwachten bij Regent, Silversea of Viking Ocean Cruises. Deze en andere maatschappijen in deze klasse bieden een aantal van de duurste cruises aan, maar zijn ook “all-inclusive” waardoor je je aantal drankjes in ieder geval niet hoeft te tellen vanwege je budget-overwegingen.

Vergeet Je Bestemming Niet

Een cruise maatschappij kiezen is te vergelijken met het kiezen van de juiste vliegmaatschappij. Buiten je ervaring aan boord, is de reis op zichzelf ook belangrijk. Als je van een warm klimaat houdt, zul je je moeten focussen op de rederijen die veelal Caribische en Mediterraanse reisroutes aanbieden. Hou je van natuur? Kijk dan eens naar de Alaska reizen en de maatschappijen die zich daarin specialiseren.

Reacties

 1. Bob zegt

  Mooi artikel dank je.
  Ik heb wel een vraag ik lees dat je als Nederlander niet bij bijvoorbeeld HAL een boeking kan maken als deze vanaf de usa vertrekt.
  Op vacationstogo.com staan zeer mooie aanbiedingen maar welke cruise maatschappij mag nu wel of niet buiten Nederland worden geboekt?

  • Amy zegt

   Dankjewel!
   Er zijn veel Amerikaanse reisbureaus die afgeprijsde cruises aanbieden (USA naar USA) voor nederlanders. Dit gebeurd eigenlijk heel veel. Misschien dat het probleem ligt bij het boeken bij een reisbureau in Nederland? Ik zou je adviseren even contact op te nemen met de betreffende reisorganisatie. Als je wilt kan ik ook een van onze cruise specialisten contact met je op laten nemen. Ik hoor graag van je!

   • Bob zegt

    Hoi Amy,

    Bedankt voor je antwoord.
    Het is vaak zo dat je een inwoner van de USA moet zijn om te kunnen boeken in de USA.
    Dat is bij bepaalde cruise maatschappijen zoals HAL zo.
    Andere maatschappijen verwijzen je direct door naar de Europese site.
    Online op de USA Cruise Account van de cruise maatschappij krijg je een invul veld adres,land.
    Sommigen laten dan niet toe dat je als Nederlander mag boeken,er wordt nog steeds gespeculeerd dat er mensen zijn die worden geweigerd aan boord.
    Via een USA travel agency kan het ook tricky zijn.
    Voor mijn hotel boekingen gebruik ik wel de USA sites zoals hotwire ,priceline ect dat mag dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *