Crowne Plaza Le Palace Brussel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naar aanleiding van een bezoek aan een travel blogger bijeenkomst in Brussel was ik op zoek naar een hotel om de nacht voordien te verblijven, daardoor hoefde ik ’s morgensvroeg niet te vertrekken vanuit Antwerpen en kon ik op m’n gemak naar de meeting toe gaan. Aangezien ik mezelf had ingeschreven voor de IHG Accelerate promotie, ging ik op zoek naar een IHG hotel en kwam uit bij het Crowne Plaza Le Palace waar ik voor een redelijke prijs (89 euro) een deluxe kamer met ontbijt kon boeken. Dit was de “advanced prepaid” rate, want als je een flexibele rate zou boeken dan komt er aanzienlijk wat bovenop de prijs.

Ik kon natuurlijk gewoon een standaard kamer boeken, maar ik gokte erop dat mijn platinum elite status ervoor zou zorgen dat ik een upgrade zou krijgen van een deluxe kamer naar een junior suite die er net boven zit. Ik kon m’n geluk niet op toen ik een paar dagen na het maken van de boeking in mijn IHG account keek en zag dat de upgrade naar de junior suite bevestigd was!

Het hotel is makkelijk te bereiken als je met de trein naar Brussel-Noord reist vanuit Antwerpen, vanuit het station is het ongeveer een dikke 10 minuten wandelen als je niet verkeerd loopt zoals ik aangezien het jaren geleden was dat ik nog in Brussel ben geweest. Uiteindelijk wist ik het hotel te vinden met behulp van Google Maps aangezien m’n oriëntatie in het donker me flink in de steek liet.

Als je het hotel binnen loopt dan kom je in een grote gang met hoog plafond waar aan de linkerkant de bar zit en aan de rechterkant zitten de concierge desk en receptie. Nou ik weet niet of de dame aan de receptie een slechte dag had, maar een glimlach kon er blijkbaar niet af. Ik had dan wel op voorhand de upgrade gekregen naar de junior suite, maar de gebruikelijke “Goeieavond meneer Jansen, bedankt voor uw loyaliteit.” kwam deze keer niet, evenals het aanbod van een gratis drankje of voucher voor punten die ze normaal gezien aanbieden aan IHG Platinum leden. Ik zal dit nadien opnemen met de klantendienst en kijken of ik er nog iets voor krijg, want ik had geen zin om met die zuurpruim in discussie te gaan.

IHG Rewards Club Floor
IHG Rewards Club Floor

Ik kreeg kamer 754 op de 7de verdieping (de IHG Rewards Club Floor), met de veel belovende naam Century Room.

Century Room Nr. 754

Er zijn 3 liften beschikbaar die je snel naar alle verdiepingen brengen en ondanks het feit dat de eerste indruk van het hotel een beetje oud was, was de kamer een aangename verrassing. Het eerste grote pluspunt, voor mij dan, was de houten vloer! Ik heb namelijk een hekel aan tapijt in hotelkamers, die dingen trekken gewoon een hoop stof aan en als de ramen dan niet open kunnen dan heb je de volgende ochtend een verstopte neus en een stoflong…

De gebruikelijk verwelkoming op de TV
De gebruikelijk verwelkoming op de TV

Nou moest ik sowieso naar adem happen toen ik de kamer binnen stapte want iemand had de thermostaat op dik 25 graden gezet! Dus die heb ik meteen uitgezet en gelukkig kon er een raam open zodat de kamer kon ventileren en ik met frisse lucht later die avond kon gaan slapen.

De ingang van de kamer gezien vanaf de binnenkant met dubbele deur
De ingang van de kamer gezien vanaf de binnenkant met dubbele deur

Aan de kant waar je de kamer binnen komt zat een dubbele deur die fungeerde als een soort van geluidsdemper en op die manier had je geen last van eventueel lawaai op de gang. Ik heb niks gehoord op de gang die avond dus ofwel was mijn verdieping zo goed als leeg ofwel werkt de demping heel goed, maar ik vermoed het eerste.

De kamer had een retro look, vandaar waarschijnlijk de naam Century Room. Er is heel veel hout gebruikt in de kamer, wat fijn is aangezien het een bepaalde sfeer geeft aan de kamer. Het aantal deuren in de kamer was eerst een beetje verwarrend maar nadien verrassend om ik eigenlijk op ontdekkingstocht moest gaan in mijn eigen hotelkamer.

En Pierre, wat zit er achter deur nummer 1?
En Pierre, wat zit er achter deur nummer 1?

“En Pierre, wat zit er achter deur nummer 1?” De badkamer, die qua look compleet botste met de retro look van de kamer omdat de badkamer volgens mij recent vernieuwd was.

Alles strak betegeld en mooi afgewerkt
Alles strak betegeld en mooi afgewerkt

 

Een bad met douche, ik verkies toch liever een aparte douche
Een bad met douche, ik verkies toch liever een aparte douche

 

Wie spaart deze ook?
Wie spaart deze ook?

Strak tegelwerk, allemaal netjes gevoegd en mooi afgewerkt, dit was allemaal prima in orde met als enige minpuntje de WC die voor mijn gevoel net iets te dicht tegen de muur was aangezet.

Een WC die te dicht tegen de muur was geplaatst
Een WC die te dicht tegen de muur was geplaatst

Het was nog niet afgelopen met de deuren, nee want naast de ingang zaten deuren nummer 4 en 5 en hierachter zat een grote dubbele kleerkast waar je kleren kon ophangen en een kast met legplanken. In de eerste kast stonden tevens een strijkplank, strijkijzer en de minibar die volgens de bijhorende tekst gratis was, maar zo goed als niet gevuld was.

Authentieke houten kleerkasten
Authentieke houten kleerkasten
Meer dan genoeg opbergruimte!
Meer dan genoeg opbergruimte!
De trieste minibar...
De trieste minibar…

In de andere hoek van de kamer lonkte deur nummer 6 waarvan ik eerst dacht dat die op slot zou zitten omdat het een deur kon zijn naar een connecting room, maar m’n verbazing was groot toen ik de deur open deed en er een kleine woonkamer aantrof in dezelfde stijl als de rest van de kamer met uitzicht op de Kruidtuin.

De deur naar het onbekende?
De deur naar het onbekende?
Een verrassing achter deur nummer 6!
Een verrassing achter deur nummer 6!

Het geheel paste mooi in het thema van de kamer, het enige wat ontbrak op de tafel was een kristallen karaf met goeie whisky en een paar glazen.

Een kleine woonkamer in dezelfde retro stijl
Een kleine woonkamer in dezelfde retro stijl
Comfortabele stoelen
Comfortabele stoelen
Het uitzicht vanuit de "woonkamer"
Het uitzicht vanuit de “woonkamer”

Wat is een hotelkamer zonder bed? In dit geval zou het een grote woonkamer zijn geweest, maar in de kamer stond een groot kingsize bed waar ik zelfs met mijn bijna 2 meter meer dan genoeg ruimte in had maar op m’n eentje kon ik geen kussengevecht beginnen met het aantal kussens wat voor handen was.

Zelfs ik als reus kon verdwalen in het bed
Zelfs ik als reus kon verdwalen in het bed

Er lagen ook 2 badkamerjassen, waar ik eigenlijk nooit gebruik van maak, en 2 paar slippers waar ik met m’n reuzenvoeten niet in pas. De badkamerjassen zijn eveneens te koop aan de receptie indien je er eentje meer naar huis wil nemen.

De badjassen en slippers
De badjassen en slippers

Het bed sliep trouwens prima, want ik ben door m’n wekker heen geslapen terwijl ik meestal wakker ben voor die afloopt. Degenen die nog nooit in een Crowne Plaza (CP) hotel hebben geslapen zullen misschien raar kijken naar de kit die op het bed ligt met de “rustgevende” sprays. Ik ben sinds mijn allereerste verblijf in een CP grote fan omdat het de luchtwegen vrij houdt, je moet natuurlijk wel van de geur houden maar bij mij werkt het prima. In sommige kits zit er ook een soort van roller waarin een vloeistof zit die je bijvoorbeeld op je armen, handen of borst kan doen voor het slapen, heerlijk!

Deze moet je gewoon eens proberen, heerlijk!
Deze moet je gewoon eens proberen, heerlijk!

Behalve het grote bed was er ook nog plaats voor 2 stoelen ernaast en een klein bureau aan het voeteneind.

Op deze stoelen lag aan het eind van de avond al m'n rommel verspreid
Op deze stoelen lag aan het eind van de avond al m’n rommel verspreid
Het kleine bureau met net genoeg plaats voor een laptop
Het kleine bureau met net genoeg plaats voor een laptop

’s Avonds had ik eigenlijk geen trek om iets te eten dus ik ben ik de loop van de avond naar de bar beneden gegaan waar het aangenaam vertoeven was. Er heerst een prima sfeer, personeel is vriendelijk en de rosé wijn was uitstekend. In de bar/brasserie is er tevens een kleine kaart beschikbaar in het geval dat je toch iets wenst te eten en ik kon uit de reacties van andere hotelgasten opmaken dat zij uiterst tevreden waren over de kwaliteit van het eten.

Nog wat "werken" in de sfeervolle en gezellige bar
Nog wat “werken” in de sfeervolle en gezellige bar

Na een goeie nachtrust ging ik de volgende ochtend op zoek naar de ontbijtzaal en die is heel makkelijk te vinden want je kan gewoon rechtdoor lopen als je de lift uitkomt en dan loop je zo de grote ontbijtzaal binnen. Op het eerste gezicht lijkt die niet zo groot, maar schijn bedriegt want de zaal is opgedeeld in verschillende delen en ondanks het feit dat het er redelijk druk was, had ik geen moeite om een vrije tafel te vinden.

Gelukkig rinkelde deze niet anders had ik zeker wakker geworden!
Gelukkig rinkelde deze niet anders had ik zeker wakker geworden!

Zoals jullie uit voorgaande hotel reviews weten ben ik niet de persoon die foto’s gaat maken in de ontbijtzaal of het restaurant van een hotel aangezien ik het storend vind voor de andere gasten dus hiervan zijn er geen foto’s voorhanden. Maar het ontbijt was prima in orde, er was namelijk een breed assortiment aan verse broodjes, croissants, koffiekoeken, allerlei beleg, de gekende onderdelen van een Engels ontbijt, verschillende soorten vers geperst sap, ontbijtgranen, yoghurt, allerhande soorten vers fruit en de bekende Brusselse wafel mocht natuurlijk niet ontbreken!

Een volle buik was voor mij het teken om weer terug te keren naar mijn kamer en al m’n spullen bij elkaar te zoeken waarna ik nog even snel door m’n emails ben gegaan en afgesproken heb met Belgische collega blogger Bart voor de lunch later op de middag. Trouwens een uitstekende tip, als je wil ontbijten of brunchen, is het Chicago Café wat op ongeveer 15 minuten wandelen ligt op de Vlaamsesteenweg 45.

Als je me zou vragen of ik nogmaals in dit hotel zou verblijven, dan zal ik ja antwoorden want voor de prijs die ik betaalde voor het boeken van een deluxe kamer inclusief ontbijt (89 euro) was deze overnachting dik in orde. Zeker omdat ik de upgrade kreeg naar een junior suite die normaal gezien véél duurder is!

Dit is de "normale" prijs voor deze kamer!
Dit is de “normale” prijs voor deze kamer!

Hebben jullie al ooit overnacht in dit hotel? Of heeft er iemand misschien een vraag over het hotel? Aarzel dan niet om me te contacteren door een reactie hier achter te laten of door je vraag te stellen op het forum van Insideflyer.

Tot de volgende keer!

Overzicht

Voordelen

- Vlakbij station Brussel-Noord en de Brusselse binnenstad
- Prima ontbijt
- Room upgrade naar junior suite
- Gezellige bar

Nadelen

- Geen erkenning als IHG elite member tijdens de check in

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Al bij al een goed hotel wat de competitie moet aangaan met een Hilton en Sheraton wat om de hoek liggen, allemaal gelegen op een prima locatie. Geen top hotel, maar als IHG fan kom ik hier zeker terug.

3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *