Gratis zelftest bij aankomst op bijna alle Nederlandse luchthavens

Rotterdam The Hague airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij terugkomst op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport krijgen reizigers vanaf deze maand een gratis COVID-19 zelftest aangeboden. De GGD hoopt hiermee besmettingen eerder op te sporen, voornamelijk bij reizigers die geen gezondheidsklachten hebben. Eerder was het op Schiphol al mogelijk om bij terugkomst een gratis coronatest te doen, maar dat was van korte duur.

Gratis zelftest

De gratis corona-zelftesten zijn ten minste tot en met 3 september dagelijks beschikbaar. De GGD van bijvoorbeeld Rotterdam-Rijnmond is aanwezig bij de uitgang van de aankomsthal van RTM op de tijden waarop de meeste passagiers aankomen.

Naast de zelftest krijgen reizigers een informatiefolder aangeboden met uitleg. Het is de bedoeling dat reizigers zich direct bij thuiskomst testen om in een vroeg stadium een eventuele besmetting te kunnen vaststellen. Datzelfde geldt ook voor Schiphol en Eindhoven Airport. Reizigers die aankomen in Groningen lijken nog niet in aanmerkingen te komen, terwijl daar de bestemmingen het hardst oplopen. Ook over Maastricht-Aachen wordt nog niet gesproken. Eerder was het al mogelijk om jezelf gratis te laten testen op Schiphol.

“Het kabinet roept mensen op om zich bij terugkomst van vakantie te testen, voordat ze weer naar het werk gaan, naar school gaan of onder de mensen komen. Zo verkleind de kans dat het virus zicht verder verspreid.”

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)
Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Positief testresultaat

Bij een positief resultaat uit de zelftest is het advies aan reizigers om zich te melden bij de GGD. Reizigers met klachten en jongeren tot 27 jaar kunnen zich direct melden bij de GGD voor een coronatest. Ook zonder klachten. De meest actuele reisadviezen, inreisbeperkingen en regels rondom terugkomst na een reis lees je op de website van Nederland Wereldwijd.

https://twitter.com/GGD_RR/status/1416004794330853376?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1416004794330853376%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rotterdamthehagueairport.nl%2F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *